Sunt frumoase, colorate, si improspateaza aerul in incaperile in care sunt prezente. Este vorba despre cele mai frumoase decoratiuni de interior: plantele. Nu exista incapere in care aceste “accesorii” naturale sa nu se simta bine.
Dulapul este o piesa de mobilier nelipsita din casele noastre. Prezenta acestuia este necesara pentru a depozita si pastra diferite lucruri. Dar, pe langa functionalitate, piesa de mobilier reprezinta si un element important de design.
Cei care nu se pricep foarte bine la designul interior pot intampina probleme in demersul de renovare sau amenajare a unei locuinte sau chiar si al unei singure incaperi. Definirea unui stil de amenajare, alegerea paletei cromatice si chiar amplasarea mobilierului nu sunt sarcini tocmai simplu de realizat.
Spatiul in care copilul isi petrece majoritatea timpului trebuie sa fie dotat corespunzator nevoilor acestuia. O importanta la fel de mare trebuie acordata felului in care este amenajata si decorata incaperea. Alegerea unui stil de amenajare, care sa se potriveasca cu personalitatea copilului, nu este una usoara.
Ceasul de perete se numara printre cele mai utile si indragite elemente decorative pentru casa. Putem spune ca ceasurile de perete vintage, de mari dimensiuni, din lemn sau din fier forjat, au devenit istorie daca ne uitam la designul celor din ziua de astazi.
Indiferent de zona sau de tara, casele rustice au un farmec aparte. Stilul french-country iese insa in evidenta prin eleganta, lux si rafinament. Stilul frantuzesc nu inseamna doar piese de epoca scumpe ci si un “look Parizian”. Pentru a obtine decorul chic dorit trebuie sa tineti cont de cateva aspecte ce definesc acest stil.
Daca ne dorim o amenajare in stil rustic trebuie sa optam pentru elemente naturale, iar lemnul este unul dintre materialele cele mai apreciate pentru un astfel de decor. Lemnul este prezent aproape in toata incaperea, in mobilier, pardoseala, accesorii, chiar si peretii sunt imbracati in lemn.
Traim intr-o perioada de schimbari continue in care cautam in permanenta sa ne imbunatatim conditiile de trai. Ne dorim mai mult confort dar si un spatiu functional adaptat nevoilor zilnice.
Exista o multime de lucruri pe care le putem face altfel decat in mod obisnuit pentru o mai buna organizare a spatiilor interioare. De foarte multe ori raman spatii nefolosite, colturile in mod special. Aceste spatii lasate libere pot fi valorificate in mai multe moduri.
O bucatarie mica poate fi la fel de frumoasa, confortabila si moderna precum una spatioasa. Spatiul nu reprezinta o problema daca este organizat eficient. Exista si cateva trucuri pentru a mari, cel putin vizual, incaperea.
Cand spunem Walloween gandul ne duce la pisici negre, lumanari, dovleci, fantome, vrajitoare si schelete. De pe lista nu lipsesc alimentele si bauturile ciudate si nici jocurile infricosatoare.
Bunastarea si siguranta unui copil este o preocupare majora pentru orice parinte si, pentru ca cei mici au nevoie sa se miste in voie, sa exploreze, trebuie luate anumite masuri de precautie care sa-i asigure copilului un mediu sigur de joaca.
Primele aparate de aer conditionat au aparut in anul 1902, insa, in tara noastra, acest sistem de climatizare a intrat pe piata abia dupa 1990. Poate va intrebati cum de faceam fata temperaturilor crescute din timpul verii inainte de aparitia aparatului de aer conditionat.
Feng Shui este o arta estica veche de mii de ani care ne ajuta sa aducem armonie in viata noastra prin intermediul spatiilor in care locuim. Aceasta invatatura isi are originile in China si ne invata cum sa pozitionam corect mobilierul si cum sa amenajam incaperea, pentru a obtine armonie cu mediul inconjurator.