Florile ne incanta privirea si ne incalzesc sufletul cu frumusetea lor. Un buchet sau un ghiveci de flori este accesoriul care se potriveste oricarui interior, indiferent de stilul de amenajare. Daca in cazul florilor putem opta pentru orice tip de aranjament, nu putem spune acelasi lucru despre recipientul in care le vom pune.
Cateva aranjamente florale, chiar si cateva plantele in ghiveci, vor schimba radical aspectul unei incaperi. Conteaza insa ce tip de plante alegem pentru fiecare stil de amenajare. La fel ca si accesoriile, plantele pot imbunatati decorul unei incaperi si la fel de bine il pot compromite daca nu sunt alese corespunzator.
Lemnul, sticla, metalul si finisajele din inox sunt materiale de baza in amenajarile interioare, iar prezenta acestora este destul de normala si evidenta in spatiile in care locuim. Dar cand vine vorba de hartie, gandul ne duce la carti, postere, papetarie.
In perioada Sarbatorilor Pascale magazinele si targurile sunt pline de decoratiuni, atat pentru masa de Paste cat si pentru intreaga casa. Insa, aceste produse scoase pe banda rulanta, nu vor aduce nicidecum autenticitate si originalitate decorului cu care veti dori sa va surprindeti placut invitatii.
Chinezii au fost primii care au descoperit secretul fabricarii portelanului. Portelanul este un material ceramic alb si translucid obtinut prin arderea la temperaturi inalte a unei paste de cuart, de caolin si de feldspat impreuna cu adaosuri de alti componenti.
Decorarea peretilor cu farfurii nu este o noutate in designul interior. Acest tip de decor este unul destul de vechi, intalnit mai cu seama in casele din zonele rurale. Nu trebuie sa aveti incaperea amenajata in stilul rustic pentru a adopta un astfel de decor, acesta putand fi integrat in aproape orice stil de design interior.
Sticle de vin, pahare ciobite, becuri arse, acestea sunt obiecte ce nu isi mai gasesc intrebuintarea in locuinta, luand de cele mai multe ori calea cosului de gunoi. Dar, daca am privi toate aceste elemente “cu un ochi creativ” ne-am da seama cat de valoroase pot fi din punct de vedere decorativ.
Impodobirea bradului de Craciun este un obicei stravechi, preluat de la popoarele germanice, care cu timpul a intrat si in traditia crestina. Dar pentru a mentine vie aceasta traditie, in fiecare an se taie mii de pomi. Putem insa ocroti natura gasind variante la clasicul pom de Craciun.
Nu este foarte greu sa ne decoram casa in functie de anotimp atat timp cat natura ne ofera o diversitate de materiale cu ajutorul carora ne putem confectiona singuri decoratiunile. Cel mai frumos decor pe care natura ni-l ofera in fiecare an este cel de toamna.
Natura a fost si va fi sursa principala de inspiratie pentru artisti, fie ca vorbim de pictori, scriitori sau designeri de moda si de design interior. In creatia fiecaruia se regasesc elemente din natura care, datorita talentului lor, s-au transformat in capodopere.
Fie din dorinta de a aduce o pata de culoare pe peretii monotoni si lipsiti de interes, fie ca dorim sa ne personalizam locuinta, fiecare din noi adaugam in designul intrerior opere de arta mai mult sau mai putin valoroase.
In designul interior fiecare detaliu conteaza. Nimic nu este pus la intamplare, mobilierul si decoratiunilor interioare fiind atent alese in functie de anumite criterii ce respecta un stil de design interior.
Cu siguranta pe multi ne incanta jocul de umbre, parfumul, starea de relaxare si de calm data de lumina lumanarilor. Lumanarile sunt cele mai placute si accesibile produse de ambianta.
Obiectele decorative au rolul de a completa si de a imbunatati aspectul unei locuinte. Fie ca alegem simple obiecte, care nu au o valoare semnificativa, fie ca optam pentru adevarate opere de arta, acestea trebuie sa se integreze perfect in decor.