10 stiluri de Craciun - teme si culori de sarbatori
1. Craciun alb
Cea mai rapida modalitate de a realiza un astfel de Craciun, din punct de vedere cromatic, este aceea de a inlocui elementele decorative rosii cu cele albe. Incepeti chiar cu Steaua Craciunului (Poinsettia), care este disponibila si in varianta alba.
2. Clasicul rosu
Designul clasic, cu gust, usor de adaptat schimbarilor sezoniere. Este o excelenta modalitate de a realiza un amestec placut de accesorii de sarbatori intr-o camera. Materialul folosit pentru decorat este stofa rosie - care va conferi locuintei dvs. un aer traditional.
3. Nuante calde de verde si alb
Amestecul linistitor si subtil de alb si nuante calde de verde va ajuta sa realizati un decor de sarbatori placut privirii si deloc complicat. In plus arata foarte bine pe tot timpul iernii - majoritatea elementelor putanad fi pastrate pana in luna martie inclusiv, gratie culorilor adaptabile atat sezonului rece, cat si primaverii.
4. Familiarul pom de Craciun
Bradul (sau alt copac din familia coniferelor) impodobit cu clasicele ornamente de sarbatori: globuri din sticla, margele, ghirlande, statii de lumini multicolore, confera decorului un aspect familiar, dar poate parea, de asemenea, elegant si luxos, in functie de felul in care combinati elementele decorative si culorile. Combinatiile cromatice pot fi: alb-rosu, pentru o atmosfera traditionala, rosu-auriu pentru o casa stralucitoar sau alb-albastru, pentru un plus de eleganta, alaturi de mici accente argintii
5. Luminile nordice
Bogatele traditii scandinave legate de sarbatorile de iarna au creat un aspect rafinat dat de contrastele calde: aproape totul este un joc de culori cu alb. Liniile simple si elegante evidentiaza tonurile.
6. Roz - neobisnuit, dar adaptabil
Uneori, decorul obisnuit al unei camere (stil, culori) poate fi adaptat pentru sarbatorile de iarna. Arnajamentul de Craciun trebuie sa respecte aceeasi paleta de culori pentru decorarea intregii case. Alegerea trebuie facuta in functie de lucrurile pe care le aveti deja si de culorile acestora, in functie de decoratiunile preferate sau de cele mai adecvate culori pentru tema pe care v-ati propus-o. Decorul unei incaperi in care predomina rozul, de exemplu, poate fi imbogatit cu ornamente albe sau argintii, din sticla sau metal, care vor arata excelent pe fondul peisajului inzapezit de afara.
7. Craciun simplu
Simplitatea este punctul perfect de plecare in intentia de a realiza o schema decorativa reusita de sarbatori. Este natural pentru locuitele amenajate in stil rustic, decorul simplu de Craciun este potrivit si pentru schema contemporana. Reduceti la minimum culorile, ornamentele si dezordinea (fie ea si controlata), iar rezultatul va fi unul admirabil.
8. Stralucire cu auriu
Folosirea auriului in decorul specific sarbatorilor de iarna, face alte culori, in special verdele, sa para mai vibrante. Adaugati coronite, ornamente si lumini de culoarea chihlimbarului pentru a da un ton cald de auriu in casa dvs in acest sezon.
9. Decoratiuni tematice
Realizati un pom de Craciun, folosind decoratiunile tematice - de exemplu: stele confectionate din hartie, ornamente din diverse materiale (sticla, sarma, metal etc.) in forma de stea. Suplimentati decorul cu elemente jucause, viu colorate, cum ar fi: panglicile sau ambalajele petru cadouri.
10. Rosu si verde
Combinatia verde-rosu este cea mai potrivita combinatie pentru realizarea unui decor traditional. Folositi cantitati inegale de ornamente rosii si verzi. In ceea ce priveste beculetele, acestea pot sa fie rosii, verzi, combinate sau chiar albe. Ghirlandele folosite ar trebui sa fie si ele rosii sau verzi. In aceasta combinatie se potrivesc si ghirlandele aurii, deoarece este o culoare complementara.
Sursa foto
Corina Dovinca
InCasa.ro