Amenajarea biroului in locuinta

birou in casaIn primul rand trebuie sa ne punem intrebarea, daca pentru domeniul nostru de lucru avem o incapere la dispozitie. Daca nu este cazul, atunci trebuie sa ne gandim in ce camera din locuinta este suficient spatiu pentru a ne putea amenaja biroul. Pentru aceasta varianta trebuie sa aveti in vedere o delimitare optica intre locuit si munca, astfel putem evita neplacerile.

Daca aveti norocul sa dispuneti de o incapere separata pentru a o transforma in birou, nu va grabiti, luati-va timpul necesar pentru planuirea amenajarii. Intocmiti o lista cu dorintele dvs. si necesitatile, pe care trebuie sa le respecte o camera de lucru.

Cate ferestre are spatiul? Doriti sa  stati la birou si sa aveti in fata privelistea de afara sau totusi acest factor poate fi un impediment si nu va puteti face treaba asa cum ar trebui? Exista suficiente prize si posibilitati de conexiune pentru lampi, internet sau telefon?

Imediat dupa ce aspectele acestea au fost puse la punct puteti trece la urmatorul pas: alegerea culorilor. Specialistii recomanda nuantele de gri pe o suprafata mata pentru spatiul unde  ne petrecem timpul lucrand. Pe langa aceste nuante se potrivesc foarte bine si tonurile calde, linistitoare si pastelate sau un galben revigorant. In definitiv, culorile este o chestiune de gusturi si de personalitatea fiecaruia.

Pardoselile din parchet laminat, lemn, linoleum, pluta sau chiar si gresia sunt ideale pentru birou. Ar fi bine sa evitati covoarele din fibra sintetica, deoarece acestea dau senzatia de incarcare statica. In cazul in care doriti totusi un covor, alegeti unul din fibre naturale. Pentru acestea exista protectii speciale pentru spatiul de sub birou sau de sub scaunul biroului, pentru a evita degradarea covorului, dar si cea a parchetului.

Dupa ce ati stabilit ce culoare sa aiba incaperea si dupa ce optati pentru pardoseala cea mai potrivita, va puteti gandi la iluminatul biroului, lumina avand un rol foarte important in acest spatiu. In niciun caz nu trebuie sa fie prea puternica sau sa fie oglindita in monitorul calculatorului. Ideala ar fi o combinatie intre lumina artificiala si cea naturala.  Lampile atarnate de tavan sunt cele mai indicate, iar pe masa biroului veioza trebuie pozitionata in asa fel incat sa nu tina umbra atunci cand scriem ( pentru stangaci - veioza pe partea dreapta, pentru dreptaci - veioza pe partea stanga ). Aveti grija ca lumina din incapere sa fie suficienta si calitativa pentru a nu deveni obositoare pentru ochi.

foto: brb-lagertechnik.de

InCasa.ro