Aripi de curcan marinate

aripi de curcan marinateIngrediente:
4 aripi de curcan
1 lamaie
1 catel de usturoi
1 fir de rozmarin
8 linguri vin rosu
8 linguri ulei
2 foi dafin
sare
piper
Pentru ornare: feliute de lamaie, verdeata, masline negre.

Preparare:
Spalati carnea si stergeti-o. Spalati lamaia si taiati-o felii. Se curata sturoiul si se taie in doua. Rozmarinul se spala, se scurge si se rup frunzulitele.
Intr-o punga, se pun vinul, uleiul, usturoiul, lamaia, foile de dafin si aripile de curcan. Se inchide bine punga si se lasa carnea la marinat, la rece, timp de 24 ore. Se agita de mai multe ori.
Se scoate carnea din punga, se sterge si se prajeste 20 minute pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei; se mai unge din cand in cand cu sos marinat. Se adauga sare si piper si se orneaza cu felii de lamaie,verdeata si masline negre. Se poate servi si cu usturoi copt (30 min. la 180C) zdrobit pe paine.