Bransamentul la instalatia publica de apa
Instalatia publica de apa se afla pe strada (pe domeniul public), pana in locul in care incepe proprietatea privata a utilizatorului. Ea este alcatuita din conducta de serviciu, conducta de bransament, robinetul de priza, robinetul de concesie si contorul, iar exploatarea, intretinerea si repararea acestira cade in zona de atributii a Apa Nova Bucuresti.
Instalatia interioara a utilizatorului (care se intinde pe domeniul sau privat) este alcatuita din caminul de contor, robinetul de linie si robinetul de golire. Proprietarul imobilului are opbligatia sa le intretina in mod corespunzator.
Bransarile la instalatia publica de apa nu se face decat cu avizul Apa Nova Bucuresti. Modificarea instalatiei interioare de apa se poate face si fara avizul Apa Nova, insa pot aparea anumite probleme, astfel ca obtinerea avizului este, intr-un fel, o garantie a sigurantei si functionalitatii in limite normale a noii instalatii.
Bransamentul si contorul aferent au dimensiuni specifice, in functie de nevoile consumatorului, asa ca, daca necesitatile acestuia se schimba, vor trebui schimbate si dimensiunile bransamentelor. Instalatiile de bloc din Bucuresti au un diametru de 100 mm, atat la bransament, cat si la contor; dimensiunea este corespunzatoare pentru un consum lunar de 5 metri cubi de persoana. Altfel, nu exista o regula care sa specifice ca diametrul bransamentului trebuie sa fie la fel cu cel al contorului - ele se stabilesc in functie de consumul preconizat al utilizatorului. Desigur, bransamentele trebuie redimensionate daca se inregistreaza o scadere sau crestre esemnificativa a consumului de apa potabila.