Buchetele de flori: tipologie (II)
Buchetul rotund, simplu si elegant este, dupa cum spuneam in articolul precedent, cel mai intalnit tip de buchet. Numarul de flori necesare alcatuirii lui variaza de la caz la caz - daca se folosesc mai putine buchetul va avea un look mai aerisit, daca se folosesc multe flori asezate unele langa altele, acesta va avea un aspect mai dens.
Buchetele asimetrice: sunt alcatuite din flori cu tija lunga, care se aranjeaza ca baza pentru celelalte flori. Centrul buchetului trebuie evidentiat printr-o floare frapanta. La aranjarea buchetului, tinandu-se, evident, cont si de intrebuintarea acestuia, pot fi utilizate si alte plante: ferigi, ramuri de brad, Codiaeum (croton) sau alte sempervirescente (cu frunze verzi, persistente). Este recomandat ca materialul auxiliar sa fie folosit cu prudenta si numai daca este absolut necesar, indiferent de forma si natura buchetului.
Buchet curgator: sofisticat si potrivit ocaziilor speciale, gen: nunta sau botez, este caracterizat prin abundenta florilor la baza buchetului si ascutirea lui catre varf. Se compune, pe langa flori, din verdeata curgatoare sau panglici lungi si subtiri care se lasa catre baza.
Buchetul semiluna are un aspect dramatic, conferit de forma arcuita a florilor si a plantelor verzi care il compun. Acestea se intind de la centru catre margini, spre stanga sau spre dreapta. Buchetele semiluna pot fi simetrice sau asimetrice, in functie de preferinte. Cel simetric ofera o imagine echilibrata, fiind alcatuit din flori si verdeata de aceeasi lungime pe ambele parti; iar la cel asimetric una dintre partile componente pare mai lunga decat cealalta.
Buchetul oval este o combinatie intre buchetul rotund si cel curgator, fiind alungit, dar caracterizat prin forma rotunda si la varf si la baza. In general baza e ingustata in asa fel incat sa para oval.
Buchetele contemporane nu au o forma standard, florile si verdeata fiind asezate in forme diferite, simetric sau asimetric; de obicei in alcatuirea acestora se folosesc flori tropicale si verdeata cu forme unice, speciale.
Daca va doriti un buchet deosebit exista cateva modele care va vor satisface aceasta dorinta: buchetul evantai, specific epocii victoriene si creat dintr-un grup de flori care imita evantaiul; buchetul balerina, in voga in anii 40, cu forma rotunda, alcatuit din bucati de voal sau tulle, plasa si putine flori sau buchetul bratara, compus dintr-un aranjament purtat intotdeauna pe incheietura mainii. Florile si verdeata sunt amplasate pe o baza mica atasata unei bratari de plastic, ce se potriveste perfect pe incheietura.
www.incasa.ro