Calitatile mierii - medicament si aliment pretios

MiereaCalitatile mierii - medicament si aliment pretios - sint cunoscute inca din antichitate. Tracii numeau mierea hranaa vie, pentru ca se asimileaza usor si are un continut in microelemente similar cu cel al singelui uman.

Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima. Mierea se ia in cantitati mici (1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte sau fructe. Folosirea zilnica, timp de una-doua luni a mierii de albine va duce la imbunatatirea generala a bolnavilor, la normalizarea compozitiei singelui si la cresterea hemoglobinei.

In caz de stenocardie, bolnavii vor lua, de trei ori pe zi, cite o lingura din urmatorul amestec: 100 g suc de aloe, 300 g miere, 500 g nuci pisate si sucul de la una-doua lamii. In hipertonie, medicina populara recomanda ca mierea sa fie luata cu suc de legume: sfecla morcovi, hrean. Se ia, timp de doua luni, cite o lingura, de doua-trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa sau la doua-trei ore dupa masa.

Pentru bolnavii de TBC, se recomanda mierea cu lapte, sau cu diferite grasimi (unt, untura de gisca) si aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untura de gisca, 15 g aloe si 10 g cacao se pun pe foc, fara a fierbe insa. Se va lua cite o lingura din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de doua ori pe zi.

In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales miere de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamiie (sucul de la jumatate de lamiie la 100g miere).

In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cite o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa.