Ce sunt jaluzelele Pinoleum

jaluzele pinoleumCe sunt jaluzele Pinoleum si de ce sunt recomandate?

Una dintre cele mai grele incercari la care sunt supusi proprietarii de sere este aceea de a asigura umbra in mod corespunzator, astfel incat lumina sa poata ajunge pana in interiorul serei, fara sa produca prea multa caldura si fara sa o faca inconfortabila in zilele calduroase sau foarte insorite.

Jaluzele Pinoleum au fost, probabil, primul fel de jaluzele produse, fiind folosite in case inca de la inceputul secolului 19. Aceste jaluzele sunt compuse din benzi de trestie, bambus sau lemn, care sunt plasate orizontal una langa alta si apoi tesute impreuna. Ele pot fi, de asemenea, intalnite si sub numele de jaluzele impletite din lemn sau jaluzele tesute.

Prin utilizarea de materiale de diferite grosimi si granulatii si prin folosirea a diferite moduri de a tese materialele, se pot obtine intensitati variate de umbrire in sera, pornind de la o umbrire slaba pana aproape de intuneric. In general, jaluzelele Pinoleum ar trebui sa permita patrunderea luminii blocand, in acelasi timp, arsita soarelui. Atunci cand sunt coborate, aceste jaluzele asigura un aspect umbros si o atmosfera confortabila in interiorul serei.

Diferitele materiale utilizate in producerea jaluzelelor Pinoleum confera variate efecte de lumina si pot avea, de asemenea, efecte diferite in ceea ce priveste caldura care patrunde in interior. Materiale mai dure precum bambusul si scandurile din lemn sunt mai eficiente in blocarea luminii, deoarece raman mai rigide decat materialele mai subtiri, precum carpele sau stuful. Aceste materiale dure sunt, de asemena, eficiente si in blocarea patrunderii caldurii in interiorul incaperii.

Jaluzele Pinoleum se gasesc in stare naturala, fiind foarte atractive si oferind un aspect ecologic camerei in care sunt instalate. Ele pot fi, de asemenea, vopsite, in scopul de a spori patina de lemn sau stuf. Unii proprietari aleg varianta sipcilor din lemn, stuf sau bambus pictate, in scopul de a face legatura cu tema decorativa sau schema de culori existente.

Rulourile Pinoleum si roletele sunt doua dintre cele mai populare tipuri de jaluzele care se vand pe piata. Ambele variante functioneaza bine, sunt eficiente si sunt disponibile de-a gata sau la comanda, pentru interior sau pentru exterior. Ca si in cazul altor tipuri de jaluzele, cum ar fi cele vericale sau cele venetiene, jaluzelele Pinoleum pot functiona pe baza unui sistem de cabluri sau tije şi pot fi, de asemenea, manevrate de la distanta - un aspect foarte util, mai ales in cazul in care jaluzelele se afla intr-un loc greu accesibil sau in cazul in care proprietarul are dificultati de mobilitate.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro