Ciulama de cartofi

Ingrediente: 
6 cartofi mari
1 ceapa potrivita
1 morcov
1 radacina mica de patrunjel
2 linguri cu faina
2 linguri cu margarina vegetala
1 pahar apa minerala
2 lingurite cu delicat

Mod de preparare:
Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie "fideluta". Patrunjelul se curata si el de codite si se marunteste. Toate se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa, in care se adauga doua lingurita cu "delicat". Apoi se scot zarzavaturile, iar in zeama ramasa se fierb cartofii taiati cubulete. Se adauga apa minerala, sare si se lasa la fiert, la foc mic. Separat, se prajeste faina in margarina, pana cand devine aurie, si se stinge cu apa in care au fiert cartofii, amestecand continuu, ca sa nu se formeze cocoloase. In sosul astfel obtinut, se rastoarna cartofii, iar preparatul se lasa sa mai dea de doua ori in clocot.