Comoda - modalitati de utilizare
Poate fi inalta si ingusta, prevazuta cu o multime de sertare in partea de sus sau poate fi scunda si lata cu sertare de o parte si de alta. Poate fi suficient de mica, incat sa serveasca drept noptiera, cu un numar limitat de dulapuri, in care sa intre numai strictul necesar sau poate fi atat de mare incat sa cuprinda hainele pentru un intreg sezon. Comoda este o piesa de mobilier aproape la fel de versatila ca o garderoba, servind drept spatiu suplimentar de depozitare (haine, obiecte de hobby, vechi albume de fotografii etc., loc in care se poate instala un televizor) si piesa decorativa (spatiu in care pot fi expuse plante, fotografii, o lampa, lumanari, carti etc.), in acelasi timp. In plus, poate fi mutata cu usurinta dintr-o incapere in alta si transportata relativ simplu in cazul schimbarii domiciliului. Asadar, achizitionarea unei comode reprezinta o afacere buna, piesa in sine putand servi atator scopuri.
Atunci cand va decideti sa cumparati o comoda, tineti cont de intreaga schema decorativa a casei dvs. Daca predomina stilul traditional, rustic, opriti-va asupra unei comode simple, confectionate din lemn de pin; daca stilul decorativ este unul formal puteti avea in vedere o comoda care reproduce piesele din perioada antica. Pentru un interior contemporan, o comoda simpla cu linii clare si textura lucioasa va fi una potrivita.
Dupa cum am spus, comoda este o piesa de mobilier versatila, potrivindu-se in oricare dintre camerele casei dvs. si servind unor scopuri diverse:
In dormitor:
- initial, comoda a fost gandita ca spatiu de stocare a hainelor, astfel ca dormitorul pare sa fie locul potrivit pentru amplasarea acestei piese de mobilier. In rafturile comodei pot fi puse obiecte de vestimentatie, care nu se agata: lenjerie intima, sosete, ciorapi, pulovere, tricouri etc.
- in timp ce sertarele sunt utilizate ca spatii suplimentare de depozitare a articolelor de vestimentie, partea de sus a comodei poate fi folosita ca noptiera, aici putand sta o lapma de citit, cateva carti, ceasul desteptator sau obiectele personale (lotiuni, parfumuri, creme etc.)
In camera copiilor:
- comodele sunt foarte utile pentru a scapa de multimea de jucarii ale copiilor. Folositi unul dintre sertarele acesteia pentru a depozita cartile, unul pentru puzzle, unul pentru jucariile de creativitate, unul pentru obiectele de dimensiuni mici etc. In felul acesta pastrati ordinea in camera, iar lucrurile copilului sunt organizate astfel incat sa aveti totul la indemana.
In camera de zi sau living
- amplasati o comoda lunga si joasa in spatele sofalei si asezati pe ea o lampa, cateva vaze cu flori. Aceasta va servi drept separator al spatiului. Atunci cand sofaua este mutata la distanta de perete sau perpendicular cu acesta, comoda va fi cea care va defini spatiul.
- este un mobilier adaptat perfect pentru cei care doresc spatiu suplimentar de depozitare a aparaturii audio video, compartimentarea putand include spatii pentru televizor sau plasma si pentru CD player sau receiver.
In hol sau in foaier
- in acest spatiu reprezinta o piesa excelenta de depozitat: manusi, esarfe, palarii, chei si alte maruntisuri. Optati pentru o comoda cu rafturi joase, in care fecare membru al familiei isi poate depozita lucrurile utile la fiecare iesire din casa.
In camera oaspetilor
- oaspetii care vin in vizita la dvs si raman mai mult de o zi vor fi incantati sa aiba la dispozitie un loc in care sa-si poata depozita lucrurile personale. O comoda poate fi foarte utila in acest sens. Rezervati cateva rafturi pentru stocarea unor lucruri pe care le folositi rar, gen: panglici, decoruri sezoniere, foarfece, pixuri, materiale de pictura sau de cusut etc.
In baie
- o comoda inalta poate deveni spatial ideal de stocare a prosoape, buretilor, halatelor al celorlalte articole de baie: perii, creme, sapunuri etc.
- o comoda joasa, amplasata pe peretele din apropierea dusului sau a cazii poate servi pentru depozitarea articolelor pe care le folositi in mod frecvent. In partea de sus a acesteia puteti pune un cos decorativ pentru sticlele de sampon, gel de dus si balsam.
Corina Dovinca
InCasa.ro