Covoarele imbunatatesc modul de viata al persoanelor alergice
Pentru persoanele cu alergii, covoarele nu reprezinta, asa cum se presupune, un factor de risc.
Covorul provine din spatiul asiatic, unde servea ca si tapet sau obiect pentru decorarea peretilor. Abia mai tarziu, dupa ce au fost aduse in Europa, covoarele au fost asezate pe jos devenind un simbol.
Persoanele predispuse la alergii, si in special la alergiile cauzate de praful din locuinta, au avut intotdeauna intrebari si dubii privitoare la acest subiect. Cum este mai bine? Covor sau o pardoseala simpla? Gratie studiilor si cercetarilor moderne gasim pe piata tipuri variate de covoare special confectionate pentru persoanele alergice. Folosirea covorului previne agravarea alergiilor si are un efect benefic asupra acestora.
Cantitatea medie de praf din interiorul unei locuinte fara covoare este de doua ori mai mare, decat in locuintele prevazute cu astfel de tasaturi. Concentratia de praf dintr-o casa depinde de diversi factori. Fumatul, animalele de casa, dar mai ales cat de des si cum se face curatenie sunt aspecte extrem de importante pentru alegerea covorului potrivit.
In fiecare incapere au loc diverse activitati, astfel si cantitatea de praf este diferita. Persoanele foarte sensibile, ale caror cai respiratorii sunt foarte afectate din cauza alergiei, ar trebui sa aleaga covoare pentru camerele locuintei. Acestea retin praful, asa incat acesta nu ramane in aerul respirabil. Covorul mentine praful in tesaturile lui (pana cand va fi aspirat), acesta formandu-se in mod inevitabil de-a lungul zilei intr-o camera.
In incaperile fara covor, praful este raspandit peste tot, iar la primul curent de aer, acesta se ridica si poate fi usor inspirat. Astfel, ajunge si se depune mai repede si intr-o cantitate mult mai mare pe caile respiratorii.
Folosirea covoarelor in amenajarea locuintei previne si reduce riscurile de agravare ale alergiilor si imbunatateste vizibil modul de viata.
Foto: welt.de
InCasa.ro