Culorile specifice bradului de Craciun
Un brad frumos impodobit este specific sarbatorii Craciunului si il regasim in fiecare locuinta, in fiecare institutie si in zonele special amenajate ale tuturor localitatilor.
Se spune ca traditia impodobirii bradul de Craciun dateaza de peste 500 de ani, insa obiceiul de a aduce in casa ceva verde, in timpul iernii friguroase si mohorate, care a inghetat parca orice urma de viata, este si mai vechi. Ramurile verzi de brad reprezinta simbolul unei vieti noi.
In Europa Centrala bradul Nordmann este de departe cel mai indragit, datorita aspectului sau bogat, a crengilor lui falnice si robuste, insa si a faptului ca acele acestuia sunt deosebit de moi. Pe langa aceasta specie de brad se mai folosesc si alte soiuri de conifere: bradul alb sau molizii.
In casele noastre si-au facut locul in ultimii ani si brazii artificiali. Acestia reprezinta o decoratiune foarte frumoasa. Sunt bogati si nu se vestejesc. Daca din punct de vedere estetic acestia prezinta avantaje, exista totusi si cateva dezavantaje. Mireasma placuta si specifica unui brad natural lipseste, iar pe langa faptul ca il decoram cu felurite globuri si ghirlande, acest lucru il face sa ii paleasca farmecul. In plus, odata ce trece perioada Craciunului, molizii si brazii devin hrana a catorva plante ce cresc in natura, deoarece acestia se pot transforma in ingrasamant.
Culorile traditionale ale bradului de Craciun
Culorile care au devenit simbolul bradului de Craciun, dar si a intregii perioada, sunt verdele si rosul. Verdele simbolizeaza speranta pentru o noua viata, insa si credinta si loialitatea, in timp ce rosul ne aminteste de sangele lui Iisus, care a murit pentru mantuirea lumii.
Aceste doua culori impodobesc atat bradul, cat si intreaga locuinta. Nici masa festiva de Craciun nu trebuie neglijata din acest punct de vedere.
Cele doua culori, care simbolizeaza doua motive ale crestinatatii - viata si moartea - se impletesc foarte bine si formeaza un echilibru, o unitate.
Sursa foto
A.V.
InCasa.ro