Cum sa decorati camera copilului
Daca sunteti parinte sau va pregatiti sa deveniti trebuie sa va ganditi, printre multe alte lucruri, si la felul in care veti decora camera copilului. Oferta din magazine este extrem de generoasa si va simtiti coplesiti de atatea lucruri minunate pe care le-ati putea cumpara pentru micutul dvs. Insa nu intotdeuna ne permitem sa achizitionam tot ce ne place sau credem ca i-ar placea copilului nostru si, de cele mai multe ori, nu intotdeuna toate acele lucruri care ne atrag sunt si folositoare.
Ca parinte, doriti sa asigurati copilului dvs tot ce este mai bun si mai frumos, iar lista de cumparaturi, pornind de la hainute la mobilier, accesorii si jucarii este atat de lunga incat poate rasturna orice buget. Ideea este aceea de a rezista tentatiei de a gandi ca aveti nevoie numai de lucruri noi pentru copilul dvs. Cele mai multe dintre lucrurile achizitionate vor deveni inutile dupa o perioada scurta de timp. Investiti in lucruri pe care le veti utiliza mai mult timp si folositi-va talentul personal pentru a creea un spatiu atragator pentru copilul dvs.
Mai intai de toate ganditi in termeni de siguranta. Desi nu trebuie sa cumparati totul dinaintea aparitiei pe lume a micutului este indicat, totusi, sa aveti o lista de cumparaturi sau de lucruri absolut necesare pentru inceput. Fie ca veti cumpara cele mai scumpe produse, fie ca veti imprumuta aceste lucruri de la prieteni trebuie sa tineti cont, in primul rand, de siguranta copilului dvs. Astfel ca, evitati sa imprumutati biberoane, tetine, termometre, vase de strerilizat, ibrice de ceai etc.
In privinta mobilierului, insa, cea mai buna modalitate de a economisi bani este aceea de a accepta cadourile din partea prietenilor si a rudelor. Multi parinti vor fi incantanti sa scape de lucrurile de care nu mai au nevoie odata cu cresterea copilului lor, astfel ca aceste daruri pot fi considerate servicii reciproce. Patutul sau caruciorul, masa de infasat, dulapul de hainute sau scaunul de alaptat sunt lucruri pe care le puteti imprumuta fara probleme de la alti parinti sau le puteti achizitiona la preturi reduse din magazinele specializate sau de la targurile de ocazii. Inainte de a cumpara astfel de lucruri, asigurati-va ca structura de baza este rezistenta si ca piesele componente sunt in buna stare. In rest puteti vopsi sau picta aceste obiecte dupa bunul plac, dandu-le o noua infatisare.
In privinta peretilor camerei cea mai buna alegere este aceea de a-i decora cu desene in culori acrilice facute chiar de dvs. Acestea sunt usor de intretinut, netoxice si rapid executabile in comparatie cu tapetele care se pot rupe usor, in timpul fixarii pe suport; cer atentie datorita umezirii produse de clei (cele din hartie) sau incetinesc ritmul de aerare a peretilor (cele semilavabile). Folositi-va imaginatia si invocati spiritul creativ. Puteti executa decoratiuni de camera unice si feerice, orice personaj de desene animate poate ajunge, in numai cateva ore, in lumea copilului dvd. Libertatea de alegere a modelului de desen dorit si marimea acestuia sunt doar doua dintre aspectele care fac posibila personalizarea armonioasa a fiecarei camere de copil.
Schema de culori reprezinta un alt aspect important in decorarea camerei copilului. Evitati, pe cat posibil, traditionalele roz si bleu si incercati o schema de culori care sa dureze intre 5 si 10 ani, astfel incat sa nu fiti nevoiti sa revopsisti camera odata cu inaintarea in varsta a micutului dvs. Un galben pal, un verde cald sau un seniniu au mai multe sanse de supravietuire.
Acceptati cadouri, cumparati obiecte de mobilier folosite si imprumutati, fara a considera acest lucru un dezavantaj pentru copilul dvs. Atata timp cat siguranta lui va fi primordiala in alegerile dvs, totul poate deveni mai usor de administrat si mai ieftin.
Corina Dovinca
InCasa.ro