Desert libanez – prajitura cu gris si iaurt
Deserturilor libaneze sunt cunoscute si apreciate in toata lumea. Acestea sunt in mare parte preparate cu miere sau apa de trandafiri. Baclavaua, maamoul si sfouful sunt doar cateva dintre cele mai bune deserturi libaneze.
Prajitura cu gris si iaurt este un alt desert delicios care merita incercat. Pentru acest desert veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 g gris
200 g zahar
2 pahare mici de iaurt
2 lingurite bicarbonat de sodium
2 linguri migdale foliate
1/2 lingura fistic, 70 g unt
Pentru sirop:
250 g zahar
2 linguri suc de lamaie
1 lingura apa de portocale
200 ml apa
Mod de preparare:
Se amesteca grisul, zaharul, bicarbonatul, 50 de grame de unt topit si iaurturile. Amestecul se toarna intr-o tava unsa in prealabil cu unt. Tava se acopera si se lasa asa timp de doua ore. Inainte de a da tava in cuptor se taie prajitura. Timpul de coacere este de aproximativ 25 de minute.
Intre timp se prajesc migdalele si se prepara siropul astfel:
- se pun pe foc sucul de lamaie, apa si zaharul pana ce se obtine un sirop mai gros
- se adauga apa de portocale si se lasa pe foc pana ce se obtine din nou un sirop mai gros
Prajitura se scoate din cuptor, se toarna siropul si se presara migdale si fisticul maruntit. Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro