Dormitorul

Tocmai de aceea se cauta a i se destina, in limita posibilitatilor, partea cea mai izolata a locuintei de zgomotele din strada si de zona de receptie si care sa indeplineasca in mod optim conditiile de igiena, comoditate si confort.
 
Avand o suprafata de 10-15 m patrati, dormitorul nu solicita multa mobila: un pat dublu sau doua paturi separate, noptiere (care servesc ca suport pentru lampa si pentru depozitarea micilor obiecte necesare inainte de culcare: ceas desteptator, carte, etc.), o comoda joasa, prevazuta cu multe sertare, un dulap, de preferinta incastrat in perete (pentru pastrarea lenjeriei si a hainelor), o mica masuta si doua taburete (sau doua mici fotolii, daca spatiul permite).
 
Patul este elementul primordial al camerei de dormitor. Din punct de vedere al conceptiei, patul reprezinta diferite aspecte, dar nu decoratiunile, finisajul, materialul, dimensiunile sauproportiile au importanta cea mai mare, atunci cand ne alegem unul (desi nici unul din acesti factori nu se pot neglija), ci in primul rand calitatea saltelei si gradul de elasticitate al patului. Intr-adevar, un pat foarte moale, in care corpul se afunda usor, nu este sanatos, dupa cum nici un pat rigid si dur nu este prea odihnitor. In ultimii ani au aparut pe piata saltele din ce in ce mai sofisticate.
 
Paturile separate sunt mai putin economice atat in ce priveste costul cat si ca spatiu, dar ele sunt mai usor de manevrat si se pot amplasa in mai multe feluri: alaturate, asezate paralele la o mica distanta, unul in prelungirea celuilalt, perpendicular unul pe altul, in colturi diferite.

(va continua)