Early Italian
Polinator: nu, nu are nevoie
Expunere: plin soare
Tip: prun semi-pitic
Perioada de inflorire: N/A
Caracteristici: samburele nu se sparge in fruct
Perioada de la plantare pana cand fructifica: 3-5 ani
Inaltime la maturitate: 3,6-4 metri
Perioada de recoltare: mijlocul lui august
Antrenare pe spalier: nu
Sol: toate
Descriere:
Soiul de pruni Early Italian are fructe de culoare purpuriu - inchis, cu pulpa galben - verzuie care capata o culoare rosie inchisa cand e folosita in preparare culinare. Samburele se desprinde foarte usor de pulpa fructului. Este un soi foarte bun, care produce fructele cu 10 pana la 2 saptamani mai devreme decat soiul italian obisnuit.
Fructul este mare, are o aroma bogata si este foarte dulce cand este copt complet. Poate fi consumat proaspat, uscat sau conservat. Prunul face fructe viguroase si este rezistent la frig.