Echinacea
Echinacea a fost initial mai cunoscuta in America de Nord si folosita de indieni. Atunci se folosea doar radacina, treptat folosindu-se totul, radacina, frunzele si florile, ba chiar si semintele.
In
Echinacea este cea mai cunoscuta planta care stimuleaza sistemul imunitar uman, luptand impotriva dezvoltarii anormale a celulelor, inclusiv impotriva cancerului. De asemenea ajuta la recuperarea rapida dupa perioade de convalescenta.
Echinacea e folosita cu precadere in raceli si probleme respiratorii de genul bronsitelor, infectii urinare, combate herpesul si candida, vindeca si reface pielea. Este indicata si pentru tratarea psoriasisului, eczemelor si inflamatiilor pielii.
Componentii principali sunt: poliholozide, minerale, acizi organici. Stimuleaza rezistenta si fata de virusul hepatic
Se comercializeaza sub mai multe forme: radacina uscata, extracte sau tincturi, pudra, capsule si tablete, creme si geluri.
Respectati intocmai recomandarile producatorilor.
Perioada de folosire maxima recomandata este de 4-6 saptamani. De asemenea echinacea nu este un substitut pentru alte interventii medicale specifice in cazurile infectiilor accelerate. Daca simptomele persista sau starea se inrautateste trebuie sa consultati un medic. Multe simptome nu trebuie tratate prin automedicatie. De aceea folositi cu precautie echinacea, respectand indicatiile de pe produs.
Noiembrie 2007
gradinamea.ro