Fructe glazurate folosite ca elemente decorative

fructe glazuraElementele decorative centrale atrag atentia si impresioneaza. Rolul lor este acela de a infrumuseta decorul  si de a adauga interes vizual. De regula cele mai simple idei legate de aceste elemente sunt si cele mai eficiente. Una dintre aceste idei este de a folosi fructe glazurate, intr-un aranjament dichisit pe o farfurie sau pe un platou, ca piese centrale pe masa de sarbatori. Desigur, fructele pot fi mancate, fiind deliciaose, insa principala lor functie, in acest caz, este cea decorativa.

Reteta acestor fructe glazurate este urmatoarea:

Timpul de preparare: intre 20 de minute si 1 ora, in functie de cat de multe doriti sa faceti. Nu trebuie sa gatiti.
Ingrediente:

1. fructe proaspete - orice fel, in functie de preferinte: capsuni, mere, struguri, pere, portocale si lamai, cirese, caise, piersici, prune etc. Atentie: fructele se folosesc intregi si nu taiate;
2. albus de ou (nu batut) sau suc de lamaie;
3. zahar - pentru diversitate puteti folosi si zahar brun sau turbinado.

Procedura:
Mai intai de toate se spala fructele si se lasa sa se usuce complet. Se pune albusul intr-un bol si zaharul in altul. Amintiti-va ca albusul nu trebuie batut. Luati o pensula de gatit si folositi-o pentru a unge, pe rand, fructele cu albus, dupa care rostogoliti-le prin zahar (ungeti strugurii boaba cu boaba). Lasati fructele in zahar pana cand acesta este pe deplin cristalizat si face o crusta. Scoateti fructele pe o hartie pergament si lasati-le acolo pentru cateva ore, intr-un loc uscat. Aranjati-le apoi cu grija pe un platou, adaugati cateva funde sau cateva crengute de brad si alcatuiti un frumos aranjamanet decorativ central pentru masa dvs de sarbatori.

Sfaturi:
Daca nu doriti sa folositi albus, utilizati, ca alternativa, zeama de lamaie. In afara de fructe, puteti glazura, de asemenea, frunze de menta sau busuioc, pe care le puteti utiliza ca decor. Nu bagati fructele glazurate in frigider, umiditatea va topi zaharul. Puteti aseza fructele intr-o cutie sau intr-un cos decorativ si le puteti transforma in cadouri minunate de Craciun.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro