Greige-ul - un neutru la moda

GreigePentru o lunga perioada de timp albul, negrul si cenusiul sau griul au fost considerate culori neutre, care se alaturau, de obicei, altor culori pentru a le "imblanzi". Fie ca a fost vorba despre moda vestimentara, despre amenajarile interioare sau despre zugraveli, aceste neutre au fost incercate, pe rand sau in combinatie, si au constituit subiectul principal in lumea designului. In ultimii ani, s-au ivit si alte neutre, cum ar fi de exemplu, greige-ul - o combinatie intre tonuri de gri si bej, care are ca rezultat o superba nuanta neutra. De vreme ce este considerata o culoare neutra, aceasta poate fi asociata cu succes culorilor saturate sau completata cu diferite nuante metalice si cu umbre de gri. Greige-ul va poate face sa reconsiderati neutrele in decorului locuintei dvs.

1. Vopseaua si finisajele peretilor: Fie ca v-ati hotarat sa va acoperiti peretii cu tapet, fie ca ati decis sa-i zugraviti, greige-ul constituie culoarea perfecta pentru a conferi unitate incaperii. Combinatia dintre cea mai calda nuanta de gri si cea mai rece nuanta de bej, face greige-ul ideal ca si culoare de fundal. Pentru a obtine imaginea unui ton subtil intr-o varietate de tonuri, folositi diverse niveluri de greige saturat pentru peretii adiacenti si pentru decor. Daca aveti o fire mai indrazneata, combinati greige-ul cu niste culori explozive, precum: galbenul, turcoazul sau chiar rozul aprins, pentru a adauga interes vizual.
 
2. Greige, alb si negru. Atunci cand aceste trei culori sunt combinate intr-un ambient cu multa lumina, rezultatul este impresionant. Pentru un interior mai dramatic folositi nuante diferite de negru in combinatie cu greige. Lenjeria de pat alba, la care se adauga pernite decorative negre, intr-un decor cu accente din crom sau metalice reprezinta combinatia perfecta pentru un interior modern, minimalist. In cazul in care dramatismul nu va caracterizeaza, incercati sa folositi neutrele din partile opuse ale spectrului. Utilizati variate nuante deschise de greige in combinatie cu alb pentru un spatiu romantic si delicat. Neutrele sunt cele mai versatile culori din intreg spectru, astfel ca puteti creea orice fel de atmosfera doriti, jucand-va cu ele.

3. Greige pentru tesaturi. Cautati, probabil, sa conferiti unitate spatiului si in ceea ce priveste tesaturile, incepand de la tesatura canapelei pana la tesatura draperiei din livingul dvs. Vizitati un magazin de materiale avand in mana imagini extrase din reviste si site-uri de pe Internet. Incepeti selectia cu tesaturi in diferite nuante de bej si continuati pana la cele de gri si de negru. Designerii de tesaturi vin cu noutati in fiecare sezon si puteti fi primul care sa le achizitioneze. Combinati modelele indraznete cu neutrele subtile ale materialelor din tuid, bumbac si microfibre.

4. Folositi greigeul ca fundal. In loc de a utiliza aceasta culoare ca punct focal al camerei, incercati sa o folositi ca si culoare de fundal. Combinati acest fundal cu piese de arta in culori vibrante, culori care sa se regaseasca si in celelelate elemente decorative ale incaperii. Peretii si draperiile greige par a disparea intr-o camera vibrant colorata. Greigeul poate fi cald sau rece. Nuantele calde au un subton galben si trebuie insotite de culori din familia celor calde. In mod similar, nuantele reci de greige, cu un subton albastru, trebuie combinate cu tucoaz sau liliachiu, de exemplu.

Oricare ar fi preferintele dvs in materie de culori, exista intotdeuna un loc din casa in care sa puteti introduce greige-ul. Folositi-va imaginatia pentru a vopsi peretii si mobilierul in diferite nuante ale acestei superbe culori neutre. In timpul diferitelor sezoane, atunci cand schimbati accesoriile, folosind diferite culori, veti constata ca greige-ul se poate amesteca in mod armonios cu toate, fara exceptie.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro