Hamacul – un accesoriu modern in amenajarile interioare
Primele hamace au aparut in America Centrala, fiind o inventie a indienilor mayasi. De la aparitia sa si pana in prezent, acesta a cunoscut foarte putine schimbari. Cu toate ca astazi se gasesc intr-o varietate foarte mare de culori si modele, principiul lor de functionare a ramas acelasi.
Accesibile si usor de montat, hamacele ne invita la relaxare si ne trimit cu gandul la vacanta. Desi suntem obisnuiti sa il vedem in gradini si pe plaja, hamacul ar putea fi si o alternativa excelenta la un pat de zi de interior.
Modelul traditional presupune o plasa din franghii de bumbac, cu doua puncte de fixare. Dezavantajul acestor hamacuri sunt nodurile, care nu ofera un maxim de confort, dar cele facute din panza rezolva complet problema. Pentru spatiile mici puteti utiliza scaunele hamac, cu un singur punct de sprijin, care pot fi usor montate pe tavan.
Daca nu aveti mai multe puncte de sprijin, iar plafonul nu se poate utiliza din anumite motive, atunci ar trebui sa optati pentru hamacul cu cadru. Acesta poate fi instalat in orice incapere, dar trebuie sa amintim ca o astfel de constructie ocupa mai mult spatiu decat un hamac in model clasic. Cei care introduc hamacul in spatiul de locuit tind sa aleaga pentru decor o tema tropicala sau una nautica pentru incaperea in care este instalat.
Nu este necesar sa fiti atat de radicali in alegerea decorului, acest element poate fi integrat cu usurinta in aproape orice stil de design interior. Comparativ cu formele traditionale de mobilier, hamacul va poate oferi mai multe optiuni de design. Alegeti piese convenabile si de calitate, si acordati o atentie deosebita culorilor si materialelor.
Avand caracteristici unice, precum mobilitatea si design-ul, acest elemen poate deveni piesa de rezistenta a incaperii, si poate evidentia culorile din camera. Sa nu uitam totusi ca obiectivul pentru care hamacul a fost introdus in design-ul de interior, este creerea unui spatiu functional si confortabil.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro