Idei marete pentru locuinte mici
Biroul - dormitor si bucataria - dining
Chiar si intr-o locuinta mica este suficient loc pentru o viata linistita si confortabila. Cu ajutorul ideilor noastre 2 in 1 puteti valorifica incaperile dandu-le o functionalitate aparte.
Biroul - dormitor: 11 m2
Planul: integrarea unui spatiu de lucru in dormitor fara a deranja. Ce este necesar? 1 pat dublu, 2 noptiere, 2 veioze, 1 birou, 1 scaun de birou, un raft pentru carti, 1 dulap.
Amenajarea:
Zonele functionale total diferite - dormitul si lucratul - se pot diferentia in mod armonios cu ajutorul unui concept de culoare. Indiferent ca este vorba de nuante deschise sau inchise important este ca acestea sa se potriveasca, sa se asorteze si sa aiba un efect de marire optica al spatiului. Spre exemplu nuantele de gri maresc incaperile. Modalitatea de a "micsora" patul de 140 cm din punct de vedere vizual este relativ simpla: alegeti un pat jos, astfel nu pare ca eclipseaza intreaga incapere. De asemenea acesta poate fi lipit de perete, iar astfel se mai castiga aproximativ 10 cm. in locul noptierelor pot fi asezati tabureti cu spatiu de depozitare inautru, astfel acestia in afara de a servi ca si suport al veiozelor pot fi utilizati si in cazul in care trebuie sa invitati pe cineva sa ia loc langa dvs. la birou.
Pentru carti pot fi amenajate pe perete rafturi care fac economie la spatiu, fiind ergonomice. Biroul trebuie sa fie cat mai simplu astfel incat sa nu iasa in evidenta si sa creeze impresia de incapere aglomerata. Imprimanta si faxul pot fi ascunse in dulapiorul mic de langa piciorul acestuia. Daca il vopsiti in aceeasi nuanta a peretelui trece aproape neobservat.
Bucataria - dining, 7 m2
Planul: amenajarea unui loc in care sa fie asezata masa la care sa aiba loc si musafirii. Ce este necesar? Mobilier de bucatarie cu aragaz si cuptor incrustat, ghiuveta, hota, 1 frigider, 1 masa pentru 4 - 8 persoane, oale, vesela si tacamuri, pahare si celalate accesorii pentru bucatarii si bucataresele pasionate.
Amenajarea:
In spatiile mici dimensiunile (inaltimea, latimea sau lungimea) trebuie folosite pana la fiecare coltisor. Rafturile si dulapurile suspendate reprezinta o solutie foarte buna pentru economisirea spatiului si crearea unor locuri de depozitare. Foarte important este ca totul sa fie bine si in mod egal tructurat, deoarece camerele par mai mari atunci cand suprafetele sunt omogene.
Masa extensibila poate fi utilizata atunci cand este nevoie ca si placa suplimentara pentru gatit. Tot in scopul economisirii spatiului este bine sa achizitionam scaune pliante, deoarece acestea pot fi asezate la masa doar atunci cand avem musafiri si avem nevoie de ele, altfel pot fi tinute intr-o debara sau in balcon.
Foarte practica dar in acelasi timp si rafinata este lampa care multumita cablului flxibil poate fi trasa de cate ori este nevoie deasupra mesei.
Sursa foto
InCasa.ro