Idei practice de amenajare

Odata ce ne mutam in propria locuinta intampinam cu siguranta problema spatiului. Spatiile mici au nevoie de un concept de amenajare pragmatic, functional si diversificat. Solutia este una singura: mobilierul multifunctional si mobil, care ne simplifica viata.

Un fotoliu rabatabil in loc de un sezlong deschis, parchet laminat robust in locul unui covor din lana, suprafete libere pentru depozitare, in loc de decoratiuni inutile - o persoana pragmatica, moderna si totodata foarte ocupata prefera sa nu se ocupe de locuinta sa mai mult decat este cazul, sa se inconjoare de astfel de a elemente de amenajare si sa-si faca astfel viata mult mai usoara si mai placuta. Deviza este una singura: beneficii mari prin effort minim.

sertare sertare

2 in 1

Amenajarea pragmatica nu este alcatuita din elemente decorative care au doar un rol estetic, ci din obiecte utile, care sa fie cat mai flexibile si care sa ofere cat mai mult spatiu de depozitare cu putinta. Acest principiu este potrivit cu precadere incaperilor mici.

Spatiile de depozitare creeaza ordine

In locuintele mici prioritare este ca spatiul de care dispunem sa fie folosit in mod optim si sa cream suficient spatiu de depozitare fara a ne simti inghesuiti sau sufocati. Sertarele mari au grija sa mentina ordinea, rafturi aplicate pe intreg peretele pot fi “ascunse” intr-un mod elegant cu ajutorul unei usi glisante, servantele incap fara probleme in colturile incaperilor din mansarda, unde acoperisul inclinat ia mult din spatiul camerei, iar bancile prevazute cu lada ofera un loc de depozitare ideal. Canapeaua extensibila se transforma in pat ori de cate ori este nevoie.  Masa din bucatarie sau din camera de zi poate fi transformata uneori in Home - Office.

Sursa imagini

A.V.

InCasa.ro