Iluminatul de sarbatori
Craciunul este aproape. Orasele sunt lunimate de beculete colorate si ghirlande aprinse. Iar casele oamenilor sclipesc in noapte in asteptarea marii sarbatori. Este acea vreme a anului in care a merge pe langa locuintele vecinilor echivaleaza cu o excursie magica. Cum reusesc unii proprietari sa-si trasforme casele in locuri atat de calde si primitoare in timpul sarbatorilor, in timp ce altii intra parca in hibernare? Raspunsul este mai simplu decat credeti si el se refera la felul in care ne jucam cu luminile. Iluminatul este cel care face diferenta - si nu va ganditi ca bugetul dvs va fi drastic zguduit. Incercati sa faceti mult cu putin, tinand cont si de urmatoarele sfaturi:
Aspectul exterior al locuintei dvs conteaza nu numai atunci cand doriti sa vindeti sau sa inchiriati, ci si in restul timpului si mai cu seama in prag de sarbatori. Pentru a conferi un aspect deosebit casei dvs. folositi luminile de exterior, tinand cont de inaltimea si culoarea acestora. Multi proprietari prefera reflectoarele, montate direct pe fatada locuintelor lor. Efectul nu este la fel de impresionant ca in cazul in care, in locul acestora, ar folosi LED-uri, care ofera o excelenta lumina; aceste dispozitive fiind si mult mai durabile si mai economice.
Gasiti un punct focal al proprietatii dvs., care poate fi accentuat cu ajutorul luminii, astfel incat sa asigure un constrast de culoare atractiv. De regula, copacii scaldati in lumina constituie puncte de atractie deosebite. In cazul in care nu aveti copaci, impodobiti cladirea cu beculete luminoase (perdea sau plasa de lumini sau turturi luminosi). Luminile decorative pot fi folosite si pentru a impodobi gardurile sau aleile gradinii. Asigurati-va, de asemenea, ca scarile si treptele sunt bine luminate; exteriorul usilor impodobite cu coronite ornamentale; iar daca beneficiati de terasa, aici este locul ideal in care puteti aseza bradul de Craciun.
Corina Dovinca
InCasa.ro