Jeleu de levantica

jeleu gutui

Iata o reteta ce va surprinde cu siguranta. Acesta se poate servi cu inghetata, budinca sau crema. Dar la fel de bine il puteti servi si langa carne, in special  de  miel.

Ingrediente : 3  si 1/2 cesti de apa, 1/2 ceasca flori uscate de levantica, sucul unei lamai, 85 g de pectina lichida sau un pliculet de pectina pudra ( gelatina) si 4 cesti zahar. Pectina se gaseste in special in farmacii.

 

Preparare

 

- intr-un vas inalt se pune apa, se ia de pe foc cand incepe sa fiarba, se adauga florile uscate de levantica si se lasa la infuzat cam 20 de minute;

 

-  florile se arunca si infuzia se amesteca cu sucul de lamaie si pectina pana cand aceasta din urma se dizolva;

 

-  aduceti din nou la fierbere si adaugati zaharul; cand jeleul se intareste mai lasati-l sa fiarba intre 2 si 4 minute, amestecand usor; lasati 2 minute la fiert daca doriti un jeleu mai moale si 4 minute pentru unul mai tare;

 

- testati daca jeleul e gata; luati o lingura de metal rece si verificati consistenta jeleului, daca nu s-a intarit mai adaugati pectina si fierbeti inca putin;

 

- turnati jeleul intr-un vas intins transparent sau in borcane.

 

www.gradinamea.ro