Lasagna
Ingrediente:
1 pachet lasagna (500 grame)
1 frunza dafin
1 ceapa taiata
1/4 ceasca ulei
2 catei usturoi taiati
2 lingurite oregano
4 lingurite busuioc uscat
1 conserva suc de rosii
1 conserva rosii in suc propriu, taiate
1 varf de lingurita scortisoara
500 grame branza foarte moale sau smantana grasa
2 oua batute
1/2 pahar branza Parmezan
500 grame ciuperci proaspete taiate
500 grame spanac taiat
2 dovlecei taiati
500 grame branza mozzarella
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pana ceapa capata o culoare aurie. Se adauga usturoiul, oregano si doua lingurite de busuioc. Se amesteca timp de doua minute. Se adauga rosiile. Se lasa o ora. La sfarsit se adauga scortisoara. Se da vasul deoparte. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente (sa fie tari). Se strecoara bine. Se amesteca branza cu ouale batute, o parte din parmezan si cele doua lingurite de busuioc ramase. Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga spanacul si dovleceii. Se fierbe pana ce legumele sint bine patrunse. Intr-un vas mare se toarna jumatate de ceasca din sosul cu rosii, se adauga in straturi: lasagna, branza cu ou, lasagna, sos de rosii, legumele sote, lasagna, branza cu ou si parmezan deasupra. Se coace in cuptorul incalzit intre 45 minute - o ora.
Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa 10 minute inainte de servire