Minestra di Cavalfiore

Minestra di CavalfioreIngrediente: 
1 conopida
2 lingurite otet de vin
1 cescuta ulei de masline
4-6 catei de usturoi
1/4 de lingurita de ardei iute tocat marunt
3 cani supa de carne concentrata
sare
1 mina de patrunjel verde tocat
100 gr brinza de oaie

Mod de preparare:
Se rupe conopida buchetele, se taie tulpina marunt, si se spala in apa in care s-au pus cele doua lingurite de otet. Se usuca si se pune intr-un vas cu apa sarata aflat pe foc. Se lasa la fiert 4 minute. Se incinge uleiul in care se calesc usturoiul si ardeiul iute, pana cand usturoiul capata o culoare galbuie. Se adauga conopida si se lasa cinci minute, amestecand sa nu se arda. Se adauga supa de carne, sare, patrunjel si se lasa pe foc pana cand conopida se inmoaie.

Mod de servire

Se serveste cu branza presarata deasupra