Orez cu castane si dovleac
Castanele, pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt de sanatoase. Acestea sunt surse importante de vitamine (B6, B9, C, E si K) si minerale (calciu, zinc, magneziu si potasiu). De asemenea, castanele comestibile sunt renumite pentru continutul bogat in fibre alimentare si in carbohidrati complecsi.
Desi sunt incluse in categoria fructelor oleaginoase, castanele au cel mai scazut continut de grasimi saturate si, totodata, sunt sarace in calorii. Pentru a va bucura de gustul delicios al acestora, dar si de beneficiile pe care le aduc sanatatii, puteti realiza un preparat gustos: orez cu castane si dovleac.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
200g de castane coapte tocate
dovleac de placinta, decojit si taiat in cuburi mici
200g orez salbatic
2 linguri ulei de masline
4 frunze de salvie tocate
1 ceapa tocata marunt
500ml supa de legume sau de pui
25g de parmezan ras (optional)
Mod de preparare:
Ceapa, dovleacul si castanele se pun intr-o tava, apoi se adauga uleiul de masline si frunzele de salvie tocate. Se amesteca bine, apoi tava se pune in cuptorul preancalzit la 180 de grade C timp de douazeci de minute, sau pana cand cand marginile dovleacului incep sa se rumeneasca.
Se adauga orezul si se amesteca, apoi totul se toarna intr-o cratita. Se toarna supa si se fierbe la foc mic timp de 20-25 de minute sau pana cand orezul este moale si supa a fost absorbita. Se adauga branza, in cazul in care se doreste, apoi se pune totul intr-un vas termorezistent. Se incinge cuptorul la treapta inalta, apoi se coace compozitia pana cand este patrunsa la interior si rumena pe deasupra.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro