Pachetele de primavara la cuptor

Un preparat chinezesc foarte raspandit in restaurantele cu specific asiatic sunt pachetelele de primavara. Cunoscute si sub denumirea din limba engleza de Spring Rolls aceste pachetele sunt preferate in special de vegetarieni. Pachetelele de primavara pot fi servite atat ca aperitiv, cat si ca fel principal de mancare, alturi de o garnitura.

Reteta este una simpla si la indemana oricui. Pentru acest preparat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: foi de placinta (sau foi de orez), 1 vanata, 1 dovlecel, 3-4 castraveciori, 1 ardei rosu, 2 legaturi de usturoi verde, 1 ridiche neagra, 1 sfecla rosie, 2 morcovi, 1 pastarnac mare, 100 g de taietei de orez, un albus de ou, 2-3 linguri de ulei de masline.

Mod de preparare:

Foile de placinta se lasa la dezghetat peste noapte in frigider. Daca folositi foi de orez, acestea se decongeleaza in aproximativ 15-20 de minute la temperatura camerei. Taiteii de orez se pun intr-un vas termorezistent, peste care se toarna apa fiarta si se lasa timp de 5 minute sau pana cand se inmoaie, dupa care se taie in bucati de 4 cm lungime.

Legumele se spala si se taie fasii subtiri. Se ia apoi cate 1-2 bastonase din fiecare leguma si se aseaza in mijlocul foii de orez. Peste legume se agauga cativa taitei de orez, dupa care continutul se impacheteaza. Capatul pachetelelor se unge cu putin albus de oua ca sa nu se desprinda.

Pachetelele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu putin ulei de masline si se dau in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C. Dupa 10 minute se intorc pe partea cealalta. Se mai lasa inca 10 minute. Pachetele de primavara se servesc cu sos de soia.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro