Plachie de fasole
- reteta de post -
Ingrediente:
500 g fasole boabe
200 ml ulei
3 cepe
2 capatani de usturoi
1 leg. patrunjel
1 lingura pasta de rosii
5 rosii proaspete
sare
piper
1 fir de cimbru
1 frunza de dafin
Preparare:
Fasole se lasa la muiat timp de 10-12 ore, apoi se pune la fiert in apa rece.
Intre timp se face sosul. Ceapa se curata si se taie feli care apoi se prajesc intr-o cratita cu ulei pana ce se moaie; se adauga usturoiul (curatat si taiat marunt), 1 lingura de apa, patrunjelul taiat marunt, cimbrul, frunza de dafin, pasta de rosii, sarea, piperul si rosiile proaspete, curatate de coaja. Se amesteca si se lasa sa fiarba.
Dupa ce a fiert fasolea, se pune in cratita cu sos. Cratita se da la cuptor unde se lasa pana cand sosul scade. Plachia se serveste calda.