Placinta cu mere
Ingrediente:
Pentru aluat:
750 g faina
250 g unt
250 ml smantina
100 g zahar
2 oua si 1 galbenus
1 plic praf de copt
coaja rasa de lamiie
Umplutura:
1 1/2 kg mere
75 g gris
150-200 g zahar
1 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
Intr-un castron se freaca untul moale cu zaharul; se adauga ouale si galbenusul, smintina, coaja rasa de lamiie si la urma faina amestecata cu praful de copt.
Nu se framinta, se amesteca pana se incorporeaza toate. Aluatul se lasa la rece pana se pregateste umplutura.
Merele se curata de coaja se rad prin razatoarea cu gauri mai mari si se amesteca imediat cu grisul si scortisoara.
Jumatate din aluat se intinde in tava; se presara cu o lingura de gris, apoi se impart merele uniform pe foaie si se presara zaharul tos deasupra.
Se aseaza cealalta foaie, intinsa la fel. Se unge cu albusul ramas apoi se introduce in cuptor si se coace timp de 40-50 min.