Plantele otravitoare - un real pericol pentru copii
Plantele otravitoare din locuinta - un real pericol pentru copii
O locuinta fara plante verzi este pentru multi dintre noi o locuinta fara viata, un loc rece si oarecum steril. Ghivecele in care se afla flori cu petale viu colorate infrumuseteaza orice colt al incaperii, emana vitalitate si energie si transforma orice atmosfera intr-una primitoare.
Odata ce mai apare un membru in familie in general unele lucruri se mai complica si trebuie sa facem mici transformari si in locuinta. Fiecare etapa in ceea ce priveste cresterea copilului este una importanta si ca sa nu existe surprize neplacute trebuie sa fim pregatiti ca atare.
Inainte de a implini un an copilul incepe sa mearga in patru labe, sa se prinda de marginea mobilierului si uneori chiar sa se ridice in picioare. Este curios sa exploreze lumea si descopera zi de zi lucruri noi atingand si “analizand” tot ce ii iese in cale.
Daca in sufragerie sau in alte incaperi ale locuintei exista ghivece cu Primule, Kalanchoe (Blossfeldiana), Dieffenbachia, Cyclamen, Begonia, Steaua Craciunului sau Floarea Flamingo atunci acestea trebuie sa stea departe de copii. Toate aceste plante contin in frunze, seminte sau in fructele pe care le fac o substanta daunatoare pentru organismul nostru si cauza careia copiii pot face intoxicatii grave.
Nici “vestitorii primaverii” precum zambilele, narcisele sau brandusele nu ar trebui sa stea in calea celor mici. Indicat este ca toate aceste plante sa stea departe sau sa fie excluse din locuinta in care se afla copii cu varste cuprinse intre unu si cinci ani.
Pericolul colorat din gradina si de pe terasa
Trompeta ingerilor (Brugmansia aurea), leandrul, Lantana camara sau lacramioarele sunt doar cateva din speciile care transforma orice terasa sau gradina intr-o oaza de liniste si de relaxare. Cu toate acestea, din nefericire, plantele pot deveni periculoase daca ajung in mana celor mici.
De cele mai multe ori semintele sau fructele frumos colorate reprezinta atractia de baza, pe care copiii sunt curiosi sa o vada indeaproape, sa o atinga sau chiar sa o guste. Nici cactusii nu ar trebui sa stea undeva unde au acces cei mici, deoarece acele ascutite ale acestora pot cauza rani serioase.
Sursa foto
A.V.
InCasa.ro