Puricii de plante
Exista multe tipuri de astfel de purici, printre care si cei numiti puricii rosii ai plantelor. Ei sunt insecte foarte mici, care traiesc in colonii dense pe partea inferioara a frunzelor, sugand seva plantei.
Simptomele infestarii cu purici sunt aparitia unor pete argintii pe varful frunzelor, in rest pot varia de la o planta la alta. O frunza cu purici va fi nisipoasa la atingere. Puricii se "hranesc" cu multe tipuri de plante, dar prefera florile de interior.
Combaterea puricilor de plante
Temperaturile crescute, umiditatea scazuta din aer sunt conditiile in care se dezvolta din plin puricii. Udati bine plantele si spalati-le frecvent. Daca detectati daunatori, mai intai spalati planta insistent cu un burete cu apa calduta, astfel incat sa dati la o parte toate insectele; o metoda la indemana e sa le stropiti apoi cu o solutie de apa calduta combinata cu 2-3 picaturi de detergent de vase si spirt. In plus, la magazinele de specialitate se gaseste Mospilan (pulbere sau fiole), cu care se stropeste planta; se face o pauza de 7 zile dupa care se reia in cazul in care nu au disparut (sol. se dizolva in apa).