Regulile de baza pentru amenajarea baii
Ce poate fi mai frumos ca dupa o zi grea si solicitanta sa ne relaxam intr-o baie fierbinte cu spuma sau cu un dus revigorant? In plus, o amenajare placuta si bine pusa la punct, va juca un rol foarte important si pentru buna noastra dispozitie.
O planificare initiala buna este esentiala atunci cand dorim sa facem schimbari sau sa amenajam in totalitate baia. Avand in vedere ca ghiuveta, toaleta si cada sunt bine fixate in podea, trebuie sa ne gandim foarte bine si sa calculam exact fiecare centimentru, astfel incat sa utilizam spatiul cand mai bine cu putinta.
Cele mai potrivite locuri pentru…
Unde ar trebui sa fie montata cada si restul obiectelor sanitare? Este important sa stim cu exactitate unde se afla instalatiile si conexiunile cu apa pentru a face alegerea cea mai buna in ceea ce priveste locul unde acestea vor fi fixate.
Echipamentele corespunzatoare spatiului
Ce alegem: o cabina de dus sau o cada? In cazul spatiilor mici, cada in colt este cea mai buna alternativa pentru ce-I care isi doresc neaparat un astfel de corp sanitar. In cazul in care nici aceasta varianta nu se potriveste, recomandat este sa masuram cu atentie spatiul, sa alegem o alta forma si sa asezam unde este cel bine, chiar daca nu este lipita de unul dintre pereti.
Cum marim spatiile mici din punct de vedere optic?
Baile mici pot sa para mai spatioase daca folosim atat pe pereti cat si pe podea acelasi fel de faianta, respectiv gresie. De asemenea, culorile deschise, oglinda mare si placile ceramice inguste ajuta la marirea spatiului din punct de vedere optic.
Cum amenajam si spatiu de depozitare?
Prosoapele, produsele cosmetice si celalte lucruri necesare in baie si folosite zilnic pot fi asezate in dulapioare suspendate , care au oglinzi pe usi. De asemenea, si pe usa poate fi agatat un suport special cu raftuir sau cosulete in care de asemenea pot fi tinute diverse obiecte pe care le folosim in baie.
Sursa foto
A.V.
InCasa.ro