Retete cu andive
Andive inabusite
1 -1,5 kg andive
150 g unt
sare, zeama de lamaie dupa gust
- Andivele se spala bine si repede pentru a nu deveni amare si se pun apoi intr-o cratita unsa cu unt.
- Se toarna peste ele zeama de lamaie si se presara sare.
- Se pune cratita la foc mic si se acopera. Se rumenesc inabusit. Din cand in cand se intorc si se apasa pana cand se inmoaie si devin bune de servit.
Andive la cuptor
1-1,5 kg andive
100 g cascaval
150 g unt
2-3 linguri pesmet
- Se spala andivele si se oparesc timp de 10 minute cu apa fiarta sarata.
- Dupa scurgere se asaza intr-o cratita unsa cu unt in care s-a presarat pesmet.
- Si peste andive se presara pesmet prajit in unt si cascaval ras.
-Se introduce apoi cratita in cuptorul bine incins.
Cand sunt servite se mai adauga putin unt proaspat.