Salata mixta cu branza
Ingrediente:
200 g branza de vaci sau urda
50 g smantana
1 lingurita verdeturi amestecate si tocate
sare
piper
4 felii toast
2 linguri unt sau margarina
coaja si zeama de la 1 lamaie
6 linguri ulei de masline
2-3 andive
350 g papadie sau untisor
1 salata verde
1 salata rosie
Mod de preparare:
Se amesteca branza, smantana si verdeturile, se condimenteaza cu sare si piper si se formeaza cu mana umeda, din acest amestec, 16 bile, care se pastreaza acoperite in frigider.
Painea se taie in cuburi cu latura de cca 2 cm. Se incinge untul si se prajesc crutoanele pana se rumenesc bine. Se lasa sa se scurga de grasime pe servetele de hartie. Coaja rasa si zeama de lamaie se amesteca cu uleiul, cu sarea si piperul. Se rup frunzele de andive, se spala si se scurg bine. Se amesteca cu frunzele de salata si papadie, rupte in bucati mari. Se aranjeaza salata intr-un castron, se pun bilele de branza si crutoanele deasupra si se toarna cu grija sosul de lamaie.