Saltelele cu apa - avantajul: sanatatea

pat cu apaFiecare dintre noi petrece mai bine de trei sferturi din viata dormind. De aceea, cautarea si achizitionarea unui pat potrivit trebuie sa fie una din prioritatile noastre atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei.

Din punct de vedere istoric, paturile cu apa au deja un trecut. Inca de peste 3000 de ani, vechii persi ar fi dormit pe piei de capra umplute cu apa. Inventatorul "modern" al acestor saltele este medicul britanic William Hopper. In anul 1851 a prezentat o saltea noua, care era destinata in special pacientilor care sufereau de afectiuni si dureri ale incheieturilor, dar mai ales cele din zona spatelui. Pe parcursul timpului, tehnica de confectionare a acestor saltele a avoluat, s-au folosit noi materiale. Astazi, aceste paturi se bucura de un real succes in special in SUA si in tarile scandinavice, unde sunt folosite de pana la 30% din populatie.

Cel mai mare avantaj al paturilor cu apa este flexibilitatea si capacitatea de cedarea: salteaua trebuie sa se adapteze corpului uman si nu invers. Astfel este garantata o circulatie optima a sangelui. Aceste paturi sunt recomandate persoanelor care au probleme de sanatate sau celora care vor sa le evite, sa le previna, dar s-a dovedit ca sunt foarte bune si pentru femeile insarcinate. Dupa multe studii s-a dovedit ca acestor avantaje se adauga si faptul ca timpul in care o persoana adoarme este mult mai scurt fata de acelora care utilizeaza o saltea normala.

Paturile cu apa sunt recomandate de catre specialisti si persoanelor alergice, iar acest lucru datorita faptului ca invelitoarea saltelei poate fi foarte usor curatata, iar microbii repede indepartati. Saltelele pot fi si incalzite, iar aceasta datorita unui element de incalzire, care se afla dedesupt. Din afara, exista foarte putine diferente intre un pat normal si unul cu apa, acestea sunt minore incat trec aproape neobservate.

Pe langa avantajele numite mai sus exista si alte particularitati demne de luat in seama. Greutatea: un pat dublu cu apa cantareste usor 750kg. Acest lucru ar trebui sa le dea de gandit celora care isi schimba des mobila sau pozitia acesteia in camera sau celor care se muta dintr-o locuinta in alta. In cazul unei mutari, tot continutul saltelei trebuie varsat. De altfel, acesta necesita din cand in cand o substanta impotriva formarii bacteriilor, iar incalzirea este si ea destul de costisitoare.

Pretul? Acesta difera de la fiecare tara in parte, de la producator la producator si de la un material la altul, depinde de certificatele de calitate atat ale saltelei dar si ale sistemului de incalzire. Un pat dublu ajunge si la 1000 - 1500 Euro, iar cele care sunt confectionate si din piele costa mai mult.

In cazul in care doriti sa achizitionati un astfel de pat este recomandat sa mergeti in magazinele de specialitate si sa primiti indrumari de la consilierii autorizati. Doar acestia va pot spune, dupa ce probati o saltea, ce vi se potriveste cel mai bine. Pe langa aceste sfaturi, comerciantul va livra patul la domiciliu, il va instala si va potrivi exact cantitatea de apa necesara.

InCasa.ro