Sfaturi pentru crearea unei frumoase jardiniere
La inceputul lunii mai riscurile gerurilor dispar si veti avea posibilitatea unei vaste alegeri care sa va permita realizarea unei compozitii cu plante proaspete si pline de viata, cu plante anuale in toata gama de forme si culori.
Fiti creativi ! Cum inceputul nu este asa de departe, iata cateva sfaturi care sa va ajute sa realizati o frumoasa jardiniera de 50 de cm. Alegeti o marnita de calitate, cerand sfatul la magazinul de unde va aprovizionati sau citind cu atentie pe pachete indicatiile respective.
Incorporati in marnita un ingasamant cu eliberare lenta, care va aduce constant hrana plantelor dumneavoastra si va va ajuta in ingrijire. Examinati jardinierele: emailate, din plastic, din pamant ars, din zinc si, de ce nu, din lemn. Daca aveti posibilitatea, faceti o incercare inainte de plantare, cu jardiniera si plantele alese, pentru a va asigura ca alegerea este buna.
Asezati plantele pe doua categorii, prima categorie, la margine plantele cazatoare, iar a doua categorie plantele care stau drepte. Veti dispune astfel de un prim plan si de un plan secund, care vor transforma jardiniera intr-un minimasiv de 600 cm patrati.
Ganditi-va sa introduceti in jardiniera si o planta bogata in frunze, care pune in valoare florile si determina o combinatie mai armonioasa. Iata cateva sugestii : Festuca glauca, Plectranthus, Helichrysum italicum, Carex buchananii, Helichrysum microphylla.
O tusa de alb este necesara in jardiniera dumneavoastra, el tempereaza ansamblul si aduce claritate.
Evitati sa asociati plante cu o dezvoltare rapida cu plante cu dezvoltare lenta, altfel primele vor lua din spatiul si resursele celor din a doua categorie, determinand o dezvoltare dezechilibrata. Cereti sfatul unui horticultor sau la magazinul de unde va faceti cumparaturile pentru gradinarit.
Ganditi-va la evolutia jardinierei in timp, nu este necesar ca toate florile sa fie inflorite simultan.