Spatii de depozitare cu rol decorativ

spatii depozitareAtunci cand ne gandim sa decoram un spatiu am dori ca acesta sa ne satisfaca toate nevoile: sa fie functional, sa arate bine, sa fie confortabil si sa includa cat mai multe spatii de depozitare, dulapuri, o mansarda spationasa, un garaj generos etc. Designul modern a devenit o arta care incearca sa gaseasca un echilibru intre stil, placerea estetica si utilitate. Desigur ca, pentru a va juca cu toate elementele ce tin de designul interior trebuie sa dispuneti si de spatii potrivite sau de idei cat mai creative pentru a maximiza potentialul locuintei dvs.

 

Daca in problema spatiului nu va putem ajuta foarte mult, va sugeram, in cele ce urmeaza, cateva sfaturi care v-ar putea ajuta in demersul dvs de a va organiza cat mai bine lucrurile.

 

Depozitati in functie de dimensiunea spatiului

Pentru a va decide asupra spatiului necesar trebuie mai intai de toate sa va faceti o idee despre cantitatea obiectelor de care aveti nevoie, in functie de natura incaperii. Scapati de "surpusuri", fie aruncand obiectele care nu va folosesc, fie mutandu-le in alte spatii. Solutia cea mai simpla pentru a amenaja un spatiu de depozitare cat mai bun si ergonomic este de a folosi un sistem de rafturi care sunt fie fixate pe perete (panouri-suport prinse in perete), fie mobile sau zidite intre peretii incaperii.

 

Repartizati obiectele pe categorii

Depozitele decorative se refera atat la forma cat si la functiune. Din acest motiv trebuie sa organizati obiectele pe categorii si sa stabiliti care dintre acestea vor juca un rol decorativ si care urmeaza a fi ascunse de ochii iscoditori ai oaspetilor. Puneti orice obiect care nu este atractiv in cutii sau cosuri. De exemplu, in rafturile deschise ale bucatariei dvs puteti expune cateva vase chinezesti in care sa depozitati produsele alimentare de care va folositi zilnic, iar pungile inestetice de zahar, faina, gris etc. le puteti "ascunde" pe rafturile inferioare, inchise.

 

Folositi rafturile si sertarele in mod  inteligent

Sertarele de sus ale unui dulap sunt mai convenabil de folosit decat cele de jos. Cand spatiul este limitat, puneti lucrurile pe care le folositi cel mai des in cele mai convenabile locuri. Asezati apoi toate lucrurile pe care le folositi mai rar in locuri mai putin convenabile (rafturile de sus sau in spatele dulapului).

 

Design modern

Daca faceti o incursiune in magazinele de profil veti constata ca modelele si formele mobilei destinate depozitarii sunt variate si raspund aproape oricaror gusturi. Brandul Ikea, de exemplu, ofera o gama intreaga de cosuri, dulapuri, cutii, suporturi decorative din lemn, metal, plastic, bambus, PAL, sticla, plexiglas etc. avand forme inedite: se pot roti, strange, plia si pot lua forma dorita de dvs. in functie de necesitati.

 

Solutiile moderne de suspendare si ancorare in perete inlatura blaturile de sustinere de tip vechi, al caror aspect nu se mai potriveste cu interioarele moderne si, mai mult decat atat, datorita formelor lor, pot fi montate in locuri altadata inutilizabile (deasupra usilor sau dupa acestea). Trebuie sa aveti grija numai ca acestea sa nu depaseasca lungimea de 1 m. si sa nu fie foarte inalte pentru a nu se curba sau prabusi sub greutatea obiectelor pe care le sustin.

Corina Dovinca

InCasa.ro