Spiritul Craciunului in casele dumneavoastra
5 modalitati simple si rapide de a aduce spiritul Craciunului in casele dumneavoastra
Fiecare dintre dumneavoastra se confrunta cu problema timpului - dupa ce terminati orele de program nu mai puteti face nimic extra. Apropierea sarbatorilor de iarna reprezinta, insa, o perioada speciala, in care casa dvs. trebuie sa se transforme si sa dobandeasca un aer festiv, deosebit, in acord cu atmosfera minunata a Craciunului. Pentru ca este dificil sa va organizati putinul timp ramas dupa serviciu, va prezentam in continuare cateva modalitati simple de a imprima locuintei dvs o imagine de sarbatoare. Majoritatea ideilor prezentate sunt foarte usor de pus in practica, si necesita un minimum de efort, investitie si timp.
1. Decorati totul cu funde
Fundele au un aer festiv si se pot atasa unor obiecte variate. Folositi, de exemplu, panglici generoase (in functie, desigur, de dimensiunea obiectului de ornat) pentru spatarele scaunelor, sfesnice, agatatorele ghivecelor de plante, ghirlande si coronite, manerele cosurilor, balustradele scarilor etc.
Pentru a nu face nota discordanta cu intregul, panglicile pe care le alegeti trebuie sa se armonizeze, din punct de vedere al texturii si culorii, cu schema decorativa a locuintei dvs. Nu trebuie sa ramaneti blocati pe rosu si verde (culorile traditionale ale decoratiunilor de Craciun), puteti opta pentru materiale ecosez sau pentru modelele florale. Daca, insa, va este dificil sa alegeti acele materiale, modele si culori care sa nu dezechilibreze decorul, folositi clasicele: argintiu metalic, auriu, verde sau rosu. De asemenea, optati pentru panglicile care pot si desfacute si refacute si in anul urmator - astfel puteti economisi din bugetul alocat sarbatorilor sau/si puteti sa va constituiti o intreaga colectie de panglici colorate. Dupa ce se incheie sarbatorile dezlegati panglicile si neteziti-le cu grija.
2. Tacamurile speciale de sarbatori pentru fiecare masa din decembrie
Inspectati cu atentie dulapul in care va tineti vesela si tacamurile si selectati acele piese care au un aer festiv. Incercati sa va constituiti singuri un set de masa pentru sarbatori, pornind de la obiectele pe care le aveti deja. Porniti, de exemplu, de la platouri - cele pe care le folositi zilnic si care se potrivesc cu vesela obisnuita. Adaugati anual piese noi, precum: vase pentru salate sau pahare, asigurandu-va ca exista o continuitate de la an la an.
Achizitionati 1 sau 2 tacamuri (anual), alegand modele diferite, dar apropiate ca tematica si stil si in culori care sa poata fi asortate. La mesele festive de sarbatori, formati cate un set din tacamuri diferite - efectul va fi unul spectaculos si memorabil.
3. Coronitele decorative
Pe fiecare usa a locuintei dvs. agatati cate o coronita decorativa. Desigur, incepti cu usa de la intrare, instanland cate o coronita atat in exterior, cat si in interior. Pentru confectionarea acestora utilizati conuri de pin reale, frunze si fructe uscate, crengute de brad, rafie, funde si diverse ornamente de dimensiuni mici.
4. Folositi o muzica de fundal speciala
CD-urile cu muzica de Craciun - colinde - sa nu va lipseasca din casa si nici DVD-urile cu filmele clasice avand ca tema aceasta sarbatoare minunata - "A Christmas Story", "It's a Wonderful Life", "Scrooge" sau "The Santa Clause".
5. Incercati sa aveti intotdeuna ceva dulce la indemana
Intr-un bol incapator sa aveti intotdeuna fructe proaspete, turta dulce, prajiturele sau bomboane cu care sa puteti servi pe oricine va trece pragul, pentru ca, sa nu uitam, Craciunul este un prilej excelent de a darui. Depozitati dulciurile in cosulete, boluri sau cutii decorative si puneti-le la indemana, eventual pe masuta de cafea.
Photo: zimbio.com
Corina Dovinca
InCasa.ro