Stelute cu migdale

Ingrediente:stelute cu migdale
1 cana faina
1 cana migdale macinate
1/4 lingurita praf de copt
un praf de sare
1/2 cana unt, moale
3/4 cana zahar
1 albus de ou
1/2 lingurita esenta de migdale
49 migdale intregi

Preparare:
Se porneste cuptorul.
Se amesteca faina, migdalele macinate, praful de copt si sarea si se lasa deoparte.
Untul se bate cu zaharul la viteza medie, dupa care se incorporeaza albusul si esenta de migdale. Peste aceasta compozitie se adauga amestecul de faina. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Din aluat se formeaza prajiturelele care se pun la copt, la 5 cm distanta si se apasa usor cu fundul unui pahar. In mijlocul fiecarei prajituri se pune cate o migdala intreaga.
Se coc in jur de 12 minute, sau pana cand se intaresc putin, dar nu devin maronii.