Sufleu de cartofi si ciuperci
Timp de preparare: 50 min
450 kcal
Ingrediente ( pentru 4 portii)
1 kg cartofi
200 g ciuperci
500 g sfecla rosie
1 ceapa
2 linguri de unt
80 ml supa
2 linguri patrunjel
2 oua
250 ml lapte
120 ml smantana
sare, piper
Mod de preparare:
1. Fierbeti cartofii timp de 25 min.
2. Spalati ciupercile si taiati-le marunt. Curatati sfecla. Curatati ceapa si taiati-o cubulete si caliti-o in unt. Adaugati ciupercile cu sfecla si prajiti-le 3 min. Turnati supa si fierbeti legumele inca 12 min. Condimentati dupa gust
3. Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Separati galbenusurile de
albusuri. Indepartati coaja cartofilor, zdrobiti-i si amestecati-i cu lapte,smantana si galbenus de ou. Bateti albusurile spuma, condimentati apoiungeti sufleul cu aceasta.
4. Puneti legumele si compozitia de cartofi intr-o forma unsa cu unt,
presarati pe deasupra branza si dati la cuptor 20 minute. Ornati cu
verdeata.