Supa-crema de linte

Supa-crema de linteIngrediente

o ceapa, un morcov, un pastarnac, o radacina de patrunjel, jumatate de telina, doi catei de usturoi, 300 g de linte, 100 g de margarina, o crenguta de cimbru, sare, doi litri de apa, piper si un cartof.

 

Mod de preparare

Se alege lintea, se spala si se pune la fiert. Dupa ce se da in clocot de cateva ori, se adauga zarzavatul curatat si cimbrul. Se lasa la foc potrivit, iar cand totul este bine fiert, se strecoara supa si se trec prin sita numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte. Se topeste 3/4 din margarina in oala, se adauga piureul si se amesteca bine. Dupa ce s-au inabusit usor, se subtiaza cu zeama in care au fiert. Se mai lasa sa fiarba 15-20 minute, dupa care se pun usturoiul pisat, sare si piper. Se toarna supa intr-un castron si se adauga restul de margarina si verdeata, tocata marunt