Supa de fasole neagra

supa de fasole neagraIngrediente:
1 lingura de ulei de masline
3 cani ceapa
8 catei de usturoi
1 morcov
3 lingurite chimion
2 lingurite sare
1 ardei rosu
450 g fasole neagra
1/2 cana apa
1 cana suc de portocale
ardei iute, dupa gust

Preparare:
1. Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie la foc potrivit. Se adauga ceapa, jumatate din cantitatea
de usturoi, morcovul si se preasara chimion si sare. Se tin pe foc pana ceapa si morcovul se fragezesc, dupa care se adauga restul de usturoi si ardeiul rosu. Tigaia se ia de pe foc dupa ce toate legumele s-au fragezit.
2. Se adauga fasolea fiarta, apa si sucul de portocale in tigaie si se presara ardei iute. Totul se
tranmsfera apoi intr-un blender si se paseaza (puteti face acest lucru cu toata cantitatea de supa sau numai cu o parte). Crema se toarna la loc in tigaie si se lasa pe foc inca 10 minute.

Timp de preparare: 1 ora