Targul mesterilor populari, in cadrul Zilelor Brasovului

In perioada 27-30 aprilie a avut loc festivalul Zilele Brasovului, ajuns anul acesta la cea de a 5-a editie. Timp de 4 zile, locuitorii orasului de sub Tampa s-au bucurat de targul mesterilor populari, parada Junilor Brasovului, expozitii si concerte organizate in Piata Sfatului sau in Centrul Civic, au putut asista la o parada a masinilor de epoca dar si la cursa de masini "Memorialul Ludovic Balint".

Targurile si expozitiile au impanzit orasul pe durata festivalului: s-au desfasurat targul florilor, targul mesterilor populari, ulita vinului, ulita fructelor, targul ONG-urilor.

 

In Parcul Central, Targul mesterilor populari din Romania a fost un punct de atractie atat pentru brasoveni cat si pentru turistii veniti special, care s-au inghesuit sa admire, sa filmeze si sa cumpere, dupa dorinta si punga fiecaruia, creatiile mestesugarilor.

Pentru a va face o idee asupra preturilor unor astfel de produse, am sintetizat cateva care au fost la mare cautare.

- o curea de piele, lucrata manual, 40 RON
- cani de ceramica, dupa marime, intre 2 si 10 RON
- farfurii de ceramica, 7 - 20 RON
- camasa de in - 50 RON
- icoane 10 - 150 RON
- linguri de lemn 8 - 25 RON

Ceramica de Horezu este caracterizata prin simbolistica, cele mai des intalnite fiind cocosul de Hurez, pomul vietii, pestii sau sarpele vietii.

Marian Viorel este un sculptor in lemn din Falticeni; indragostit de traditie, el creeaza cu migala masti si linguri de lemn impodobite cu simboluri arhaice, rituale. In afara de acestea, realizeaza si mobilier traditional, lucrand pe baza de comanda in special pentru restaurantele cu atmosfera rustica.

 Marian Viorel

Traditionala Parada a Junilor Brasovului a fost urmata de un concert de muzica populara organizat in Piata Sfatului. Vremea a tinut cu brasovenii si de aceasta data, care s-au adunat cu mic cu mare in Piata.