Ton Mornay

 

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):

45 g unt,

2 cepe verzi taiate marunt,

2 linguri faina,

o ceasca si jumatate de lapte,

3/4 de ceasca cascaval ras,

850 g ton (din conserva),

1/4 de ceasca pesmet,

inca 1/4 de ceasca cascaval ras,

2 linguri patrunjel verde tocat.


Mod de preparare:

Se-ncinge cuptorul. Se pune untul pe foc - intr-o cratita potrivit de mare - si se caleste in el ceapa, la foc mic, pana ce se ingalbeneste. Se adauga faina, se prajeste si ea si se stinge cu laptele - turnat putin cate putin. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba amestecand in continuare, pana se ingroasa. Dupa un minut, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se-ncorporeaza cascavalul ras si, la sfarsit, pestele scurs si rupt bucatele. Se toarna compozitia astfel preparata intr-o forma de budinca si se presara peste ea pesmetul amestecat cu cascavalul ras (1/4 de ceasca) si cu patrunjelul tocat. Se da la cuptor si se coace circa 20 de minute, pana se rumeneste frumos.