10 idei proaste de amenajare a unui living

amenajare livingAtunci cand va decideti sa decorati livingul trebuie sa urmati un plan, iar daca doriti ca rezultatul sa nu fie unul dezastruos incercati sa evitati urmatoarele 10 greseli:

1. Alegerea prematura a vopselei - aceasta este greseala numarul unu in amenajarea unui living. Alegerea vopselei pentru zugravirea peretilor trebuie sa constituie una dintre ultimele operatiuni ale procesului de decorare. Mobilierul ar trebui sa fie aiba prioritate, pentru ca este mult mai usor sa potriviti vopseaua cu canapeaua decat invers.

2. Alegerea unor piese de mobilier inconfortabile - intr-un showroom de mobila, majoritatea oamenilor graviteaza in jurul acelor piese care arata bine sau care sunt spectaculoase. Insa trebuie sa aveti in vedere mai intai felul in care va simtiti, acum sau peste zece ani, stand intr-o canapea sau intr-un scaun. Canapelele fara brate sunt elegante, iar scaunele din piele pot arata divin, insa acestea pot fi inconfortabile.

3. Neglijarea accesoriilor - dezordinea nu contribuie la imbunatatirea unui decor. Daca masuta dvs de cafea este acoperita cu reviste sau daca nu puteti vedea rafturile din cauza cartilor, este timpul sa reevaluati accesoriile. Si nu uitati sa priviti in sus: peretii si tavanele pot constitui locuri excelente de decorat.

4. Pastrarea tuturor obiectelor - multe lucruri sunt uneori... prea multe. Atunci cand introduceti in decor ceva nou, ar trebui sa eliminati ceva vechi. Daca un obiect nu vi se mai potriveste, este prea uzat sau nu-l mai folositi, scapati de el: vindeti-l sau donati-l. Curatenia este un proces saptamanal, daca nu chiar zilnic, care va ajuta sa va mentineti livingul aerisit.

5. Achizitionarea din comoditate - multi oameni, atunci cand au nevoie de un covor, de o canapea sau de o vaza, pornesc catre cel mai apropiat magazin si cumpara ce le pica in mana. Incercati sa nu aplicati aceaasta metoda si aveti in vedere ce veti simti pentru obiectul respectiv peste cinci ani. Se potriveste cu mobilierul actual sau se adapteaza tipului de mobilier pe care intentionati sa-l achizitionati? Uneori pentru lucrurile cu adevarat potrivite trebuie sa asteptati un timp, iar daca va indoiti de calitatea sau de utilitatea unui obiect, asteptarea merita.

6. Neglijarea proportiei - mobila prea mare pentru spatiul disponibil; piese de arta prea mici; un covor minuscul in mijlocul unui living spatios - acestea sunt cele mai intalnite greseli in ceea ce priveste proportia. Decorati-va propriul spatiu, nu pe al altcuiva. Daca ceva arata bine in magazin sau in showroom, aceasta nu insemana ca acel ceva va fi potrivit pentru locuinta dvs.

7. Impingerea tuturor pieselor de mobilier pe fundalul peretilor - desi este o metoda la indemana si, din pacate, destul de practicata, aceasta nu face decat sa transforme un living de dimensiuni mici intr-un loc inghesuit. Un spatiu conversational nu ar trebui sa ocupe mai mult de 4.5 metri - daca aveti un living mare, folositi mobilierul si accesoriile pentru a crea spatii dedicate unor activitati (insule conversationale), in loc de crearea unui singur spatiu, uniform decorat.

8. Realizarea unui sanctuar TV - cu totii iubim televizoarele, iar unii dintre noi sunt de-a dreptul pasionati de evolutia tehnologica in domeniu. Incercati, insa, sa nu va transformati livingul intr-o sala de cinema. Coversatia a fost, candva, o arta si un motiv de sarbatoare - cultivati-o din nou, redandu-i valoarea meritata, prin amenajarea unor spatii dedicate. Amplasati piesele de mobilier astfel incat sa puteti sta la povesti alaturi de prietenii dvs., in loc sa pierdeti timpul in fata televizorului.

9. Neluarea in considerare a cresterii numarului de membrii ai familiei - canapelele superlucioase pot arata bine in showroomuri, iar covoarele din lana de culoare untului pot arata bine chiar si in livingul dvs., insa pentru copii sau pentru animalele de companie, ele nu constituie cele mai bune optiuni. Incercati sa alegeti piese de mobilier si acceosrii prietenoase cu toti membrii actuali sau posibili ai familiei dvs.

10. Ignorarea uzurii - uneori, pentru a observa uzura unui obiect familiar este nevoie de putin efort - vazand camera noastra in fiecare zi ne obisnuim cu lucrurile din ea si nu observam cand acestea se schimba. Vestea buna este ca nu trebuie sa depuneti un efort deosebit pentru a mentine aspectul viu al livingului dvs., este suficient sa desprafuiti zilnic si sa mentineti curatenia si ordinea. O evaluare anuala este recomandat sa se faca pentru proiectele mari: inlocuirea sau redecorarea mobilierului, a peretilor sau a podelelor.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro