Amenajarea camerei nou-nascutului
Primii pasi pentru amenajarea camerei nou - nascutului
Pentru cei ce urmeaza sa devina in scurt timp parinti, amenajarea camerei micutului reprezinta una dintre prioritati si totodata o mare provocare. In primele luni planul de amenajare este relativ simplu, deoarece copilul este micut si nu are nevoie de prea multe elemente si corpuri de mobilier. Indispensabil este patutul, comoda - pe care este infasat nou-nascutul si unde pot fi depozitate hainute sau diferitele crème si alte produse cosmetice - si eventual un leagan.
Odata cu cresterea copilului incaperea trebuie adaptata nevoilor lui. Astfel va fi necesar un spatiu in care sa mearga in voie in patru labe si sa se joace in conditii de siguranta. Mai apoi urmeaza activitati precum coloratul, cititul si invatatul, iar pentru acestea este absolut necesar crearea confortului optim.
Amanajarea camerei noului membru al familiei ar trebui planificata din timp, iar astfel ulterior bugetul nu va fi foarte afectat. Daca de la inceput avem grija si ne gandim la tot ceea ce ii va trebui copilului in anii ce vor urma, iar parintii vor achizitiona un mobilier si accesorii care pot fi usor adaptate varstei copilului, atunci acestia nu trebuie sa isi faca prea multe griji pe termen lung din punct de vedere financiar.
In primele luni nou nascutul are nevoie in primul rand de un patut, de un landou sau de un cos special, deoarece acestea nu ocupa mult spatiu si sunt mobile. De obicei parintii dorm in aceeasi incapere cu micutul lor pana ce acesta mai creste putin, iar astfel important este ca indiferent in ce va dormi copilul sa aiba un loc ferit de curent, pereti reci si sa fie luminos. In plus, nou-nascutii adora sa fie leganati si simt nevoia sa-si simta cat mai aproape parintii. In acest fel ei se simt in siguranta, se simt protejati.
Patutul este piesa de mobilier care trebuie schimbata cel mai des in timp ce restul elementelor pot fi readaptate varstei si necesitatilor. De aceea este esential ca atunci cand parintii achizitioneaza un patut sa se gandeasca la eficienta si utilitatea acestuia pe termen lung, insa si la colori si la forme. Acestea din urma ar trebui sa fie pe pacul copilului si potrivit varstei lui si peste cativa ani. Cel mai indicat este mobilierul simplu in culori clasice. In timp tot ceea ce este din material textil poate fi schimbat fara a cheltui prea mult.
Sursa foto
A.V.
InCasa.ro