Amenajarea camerei nou-nascutului
Ce trebuie sa stie viitorii parinti despre amenajarea camerei nou-nascutului?
Nu mai este foarte mult si clipa cea mare va sosi: va veni pe lume un nou membru al familiei! Pe langa marea bucurie care ne invaluie prezenta lui, ave parte si de responsabilitati majore, pentru ca acesta sa creasca intr-un mediu bun si benefic dezvoltarii lui ulterioare.
Daca toate hainutele sunt cumparate, biberoanele si scutecele pregatite, a venit momentul sa ne gandim la amenajarea camerei micutului. Aceasta trebuie sa inspire siguranta, caldura si sa fie totodata – atat pentru parinti cat si pentru cel mic - foarte practic.
In primul rand trebuie sa aveti in vedere urmatorul lucru atunci cand achizitionati mobilierul: toate canturile sa fie rotunjite. Astfel pot fi evitate acceidente care pot fi periculoase pentru copil. Materialele colorate sa fie de cea mai buna calitatea, in caz contrar acestea pot porvoca alergii destul de neplacute. De vina sunt in primul rand vopselele chimice cu care sunt colorate acestea.
Comoda pe care se infasa si se schimba bebelusul face parte din lista celor mai importante piese de mobilier. Aceasta este foarte practica, deoarece ofera si spatii de depozitare; sertare in care pot fi tinute toate lucrurile necesare copilului atunci cand este schimbat. Ideal ar fi ca aceasta piesa de mobilier sa detina si functia de a fi transformata intr-o comoda obisnuita, atunci cand copilul creste si nu mai are nevoie de pampers.
Acest tip de comoda ar trebui sa aiba o latime de aproximativ 80 - 100 cm, iar ca si inaltime de regula 85 cm ar trebui sa fie suficienti. Foarte eficient este o lampa speciala amplasata deasupra comodei, care sa emane caldura atunci cand copilul este schimbat. Trebuie luat in calcul si faptul ca bebelusul devine cu fiecare saptamana care trece din ce in ce mai puternic si mai flexibil, de aceea, pentru protectia lui si evitarea accidentelor, este indicata amplasarea unei margini mai inalte.
Un dulapior sau cateva rafturi suspendate desupra comodei sunt extrem de practice, deoarece astfel totul este la indemana. Producatorii mobilierului pentru camera copilului au scos pe piata de cativa ani un pat in care copilul poate dormi din prima luna si pana la 5-6 ani. In timp sistemul de reglare al acestuia s-a modernizat si s-a simplificat. Unele patuturi pot fi transformate chiar si in birou, necesar copilului pentru cand intra la scoala.
Sursa foto
A.V.
InCasa.ro