Cum aranjam mobilierul intr-o incapere
Cei care nu se pricep foarte bine la designul interior pot intampina probleme in demersul de renovare sau amenajare a unei locuinte sau chiar si al unei singure incaperi. Definirea unui stil de amenajare, alegerea paletei cromatice si chiar amplasarea mobilierului nu sunt sarcini tocmai simplu de realizat.
Reusita unui déeor interior vine tocmai din armonia elementelor care-l compun. Din dorinta de a avea o camera confortabila, dotata cu de toate, riscam de cele mai multe ori sa aglomeram si sa incarcam incaperea. Pentru a evita acest aspect ne limitam mai bine la cateva piese de mobilier utile, asezate astfel incat sa creem un camin primitor.
Primul lucru pe care ar trebui sa il luam in considerare atunci cand amenajam o incapere este punctul focal. Uneori acesta este unul destul de evident, reprezentat de un element architectural, cum ar fi un semineu, o arcada, sau o fereasta mare cu o vedere placuta.
De multe ori insa nu exista un punct focal, si va trebui sa il cream noi. Primul pas este sa il identificam. Poate fi un pat, o biblioteca, un tablou sau chiar modul de aranjare a mobilierului. Intr-o incapere, piesele mari de mobilier sunt primele care se pozitioneaza, si acestea nu vor fi niciodata puse unele langa altele. Trebuie sa combinam obiectele mari cu cele de mici dimensiuni pe toata suprafata camerei.
Canapeaua este indicat sa se amplaseze pe peretele cu latura cea mai mare. De o parte si de alta a ei poate fi pozitionata masuta de cafea. In fata canapelei “isi pot face loc” doua fotolii sau o biblioteca. Un alt truc de a scoate mobilierul in evidenta este amplasarea acestuia departe de perete. Un efect deosebit se obtine si prin amplasarea piesei de mobilier pe centrul unui perete gol, iar un exemplu il poate reprezenta patul din dormitor. In afara de marime, trebuie sa fim atenti si la culori si imprimeuri. Putem alege cel mult doua sau trei nuante, si imprimeuri inspirate din acelasi stil decorativ.
A.I.
InCasa.ro